Klaipėdos bendruomenės – Jūros šventės eisenoje

Mums rašo

Renaldas Kulikauskas, Klaipėdos bendruomenių asociacijos pirmininkas
2019-07-24

Komentarų: 1

Jau paskelbta šių metų Jūros šventės programa. Nežinau kaip Jums, bet man tai viena iš dviejų svarbiausių mūsų miesto švenčių, kuri visada simboliškai prasideda nuo tradicinio Jūros šventės eisenos stebėjimo.

Kiekvienas ieško patogios stebėjimo vietos. Pastaruosius kelis metus stebėjimui rinkausi Herkaus Manto ir Liepų gatvių sankryžą – posūkyje eisena kiek sulėtėja, kas suteikia progą geriau apžiūrėti eisenos dalyvius ir jų pasirinktas išsiskyrimo priemones.

Eisenoje dalyvauja keli tūkstančiai jūrinių kompanijų ir šventės rėmėjų atstovų, tačiau šimtus kartų didesnė klaipėdiečių ir miesto svečių armija mėgaujasi stebėtojo pozicija. Tarp tų stebinčiųjų visada yra tokių, kurie norėtų prisijungti prie to šventės gaivalo, bet jei nedirbi „Begoje” ar „Klaipėdos naftoje”, nestudijuoji Klaipėdos universitete ar nepriklausai jaunimo organizacijas vienijančiam KLAS, ar bet kuriai kitai organizacijai, kurios pavadinimą neša renginio organizatoriai, kažkaip nedrąsu. Ar ne? Bet šiais metais yra kitaip!

Yra viena organizacija, kuri vienija visus, nepriklausomai nuo to, kur Tu dirbi, nepriklausomai nuo to, studijuoji ar ne, esi jaunas ar pagyvenęs – tai vietos bendruomenė. Šių metų eiseną papildys Klaipėdos bendruomenės ir visi jau prisijungę ar dar nespėjusių to padaryti vietos bendruomenių bendraminčiai.

Todėl, jei jauti, kad Tau svarbu kaip gyvensime rytoj, jauti, kad turi idėjų kaip padaryti kiemą, rajoną, o gal ir visą miestą, jaukesnius ir patogesnius gyvenimui, nori, kad Klaipėda būtų patraukli dirbti, gyventi ir sugyventi su kaimynais, gali realizuoti svajonę tapti Jūros šventės eisenos gaivalo dalimi, nes Tu ir esi Bendruomenė. Kviečiame prisijungti!

Klaipėdieti, penktadienį, liepos 26 d., 17.30 val., ateik į I. Kanto g., surask informacinę lentelę Nr. 33 su pavadinimu „KLAIPĖDOS MIESTO BENDRUOMENĖS“. Mums reikia Tavo palaikymo, reikia pagalbos pučiant šventinius eisenos balionus ir nešant Klaipėdos bendruomenėms mero įteiktą miesto vėliavą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos miesto bendruomenės:

Alksnynės bendruomenė,
Berželio bendruomenė,
Dangės bendruomenė,
Girulių bendruomenė,
Individualių namų savininkų bendruomenė „Smeltė“,
Klaipėdos bendruomenių asociacija (KBA),
Klaipėdos senamiesčio gyventojų bendruomenė,
Malūno parko bendruomenė (besikurianti),
Marių bendruomenė,
Melnragės bendruomenė,
Miško kvartalo bendruomenė,
Paupių bendruomenė,
Pirmosios Melnragės bendruomenė,
Tauralaukio bendruomenė (besikurianti),
Vitės bendruomenė,
Žolynų gatvės bendruomenė,
Žvejybos uosto bendruomenė.

1 Comment

  1. Kaskis free

    Pajace tu. :D) Užkastas triubaciaus trojos arkly. Manai niekas neatpažins nežinos ir paskaitys tave tikru rimtu bendruomeniu atstovu? Taigi tu ir išrastas buvai tam kad nustumti visus idėjinius miesto visuomenininkus. Ir pastatyti tave kaip lyderį. Verslininką?!:D).//////////Ką tu nuveikei bendruomenėms per 10 mėnesių? Iš kur paramą gauni? Ivardink konkrečiai.:D)////// Manau kad tau nesinorės pasakyti..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This