Įsigaliojo draudimas žvejoti Baltijos jūros menkes

Uostas ir jūra

Žemės ūkio ministerija pranešė, kad liepos 24 d. įsigaliojo Baltijos jūros menkių apsaugos reglamentas, priimtas dėl kilusios didelės grėsmės rytinės Baltijos jūros dalies menkių ištekliams.

Pagal jį iki š. m. gruodžio 31 d. bendrijos žvejybos laivams draudžiama žvejoti menkes ICES 24, 25 ir 26 pakvadračiuose.

Draudimas netaikomas žvejybos laivams, kurių bendrasis ilgis mažesnis nei 12 metrų, žvejojantiems žiauniniais, pinkliaisiais ar sieniniais tinklais arba dugninėmis statomosiomis ūdomis, ūdomis (išskyrus dreifuojančiąsias ūdas), rankinėmis ūdomis ir traukiamosiomis ūdomis ar panašiais pasyviosios žvejybos įrankiais 24 pakvadračio rajonuose, kurie yra iki šešių jūrmylių atstumu matuojant nuo bazinių linijų ir kuriuose vandens gylis mažesnis nei 20 metrų pagal kompetentingų nacionalinių institucijų išleistame oficialiame jūrlapyje nustatytas koordinates.

Atsitiktinė menkių priegauda negali sudaryti daugiau kaip 10 % bendro visų jūrų biologinių išteklių laimikio gyvojo svorio, iškraunamo po kiekvieno žvejybos reiso.

Teigiama, kad neršiančių menkių biomasė yra viena iš mažiausių kada nors buvusių, o verslinio dydžio menkių biomasė šiuo metu yra mažiausia nuo XX a. šeštojo dešimtmečio.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Laiškas žmogui, galinčiam išsaugoti švarų vandenį...

Labas, mano mielas žmogau, aš tavęs nepažįstu ir ar mums teks susipažinti nežinau, tačiau aš noriu tavęs paklausti: kaip tu ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kodėl nuseko jūra?

Šiomis dienoms prie jūros lankęsi žmonės pastebėjo, jog mūsų paplūdimiai tapo gerokai platesni. Nors kažkam gali pasirodyti, kad jūra nuseko ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Ministras išlydėjo ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ komandą

Šeštadienį aplinkos ministras Simonas Gentvilas Klaipėdoje išlydėjo ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ komandą į 9 mėnesius truksiantį žygį. Aplinkos ministerija yra šios ...
2024-03-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This