Koreguojamas ir Klaipėdos rajono bendrasis planas

Regionas

Trečiadienį vyko Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijos bendrojo plano (BP) sprendinių aptarimas – svarstyta, kurias teritorijas priskirti prioritetinėms.

Reikia apsispręsti, kurias teritorijas rajone nustatyti kaip prioritetinės plėtros. Rajono savivaldybės nuotr.

Pranešama, jog rajono BP  koreguojamas, nes tikimasi, kad tai prisidės prie problemų, kylančių dėl teritorijų planavimo, žemės paskirties keitimo ir chaotiškos urbanistinės plėtros, sprendimų. Tačiau reikia apsispręsti, kurias teritorijas rajone nustatyti kaip prioritetinės plėtros, ir ten atsakingai investuoti Savivaldybės lėšas reikalingai infrastruktūrai įrengti, pagalvoti apie šių teritorijų užstatymo tankį ir nuspręsti, ar stiprinti priemiesčių zonų plėtrą, ar visgi gyvinti toliau nuo Gargždų ir Klaipėdos miestų nutolusias gyvenvietes.

Bendrąjį planą rengiančios UAB „Urbanistika“ atstovas Saulius Motieka pristatė dvi prioritetinės teritorijų plėtros alternatyvas – maksimalių ir nuosaikių prioritetų. Pirmajame variante prioritetinių ir neprioritetinių teritorijų yra po 50 proc. Tačiau ir įsipareigojimai šiuo atveju Savivaldybei tektų maksimalūs. Nuosaikių prioritetų variantas numatytų, ką įmanoma per 10 metų laikotarpį įgyvendinti, prioritetinių zonų jame mažiau.

Dėl šių teritorijų dar bus diskutuojama su Savivaldybės skyrių vedėjais ir darbuotojais, o po trijų savaičių planuojamas kitas susitikimas su bendrojo plano rengėjais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos bendrasis planas: pastabų daug, reakcijos – ne

Antrą kartą naujojo Klaipėdos bendrojo plano (BP) sprendinius priversta viešinti uostamiesčio savivaldybė vėl buvo užversta visuomenininkų pastabomis ir pasiūlymais. Tačiau ...
2021-05-04
Skaityti daugiau

Politikų tribūna

Miesto bendrasis planas: proveržis praėjo pro šalį

Prieš keletą dienų Klaipėdos miesto savivaldybė viešai miestiečiams pristatė miesto bendrojo plano (BP) versiją. Ar ji galutinė, ar ne – ...
2019-12-19
Skaityti daugiau

Nuomonės

Urbanistinis identitetas ateina per teritorijos genetinį kodą

Pirmadienį Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos salėje įvyko parengto Klaipėdos miesto savivaldybės bendrojo plano (BP) keitimo viešas susirinkimas, kuriame projekto rengėjai ...
2019-12-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This