Pagaliau paskirta administracijos direktoriaus pavaduotoja

Politika, Svarbu

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pagaliau baigė formuoti vykdomąją valdžią – į iki šiol laisvą administracijos direktoriaus pavaduotojo postą paskirta „Gintaro” sporto centrui (baseinui) vadovavusi Asta Dirgėlienė.

Už jos kandidatūrą slapto balsavimo metu pasisakė 16 politikų, prieš – 13, susilaikė vienas. Tačiau ji pareigas pradės eiti tik nuo rugsėjo 17 d.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Tikrai kvalifikuotas, turintis rimtą patirtį žmogus. Iki šiol trūko žmogaus, kuris būtų kompetentingas socialiniuose reikaluose ir kultūroje, nekalbant apie tai, kad trūksta moters. Ji vedė pirmą „Europiadą” Klaipėdoje, kai buvo dar itin mažai patirties, yra kuravusi sporto sritį, turi patirtį dirbant su užsienio partneriais. Dėl kvalifikacijos abejonių nėra. Būtų suderinta patirtis jaunoje komandoje su projektų valdymu”, – pristatydamas kandidatę sakė Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Pati A. Dirgėlėnienė prisistatė gana lakoniškai, sakė esanti antros kartos klaipėdietė, turėjusi nemažą iššūkį parengiant europinius projektus – iš viso turi 14 metų projektinės veiklos patirtį. Vėliau dirbo Klaipėdos lengvosios atletikos maniežo direktore, iki šiol vadovauja Gintaro sporto centrui. Pagrindinis jos išsilavinimas – pradinis ugdymas.

Liberalas, buvęs Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas teiravosi, ar A. Dirgėlienė ir šiose pareigose ketina dirbti tik pora metų, kaip paskutinėse dviejuose darbuose, ar visgi ateina visai kadencijai.

„Noras yra įdiegti visas savo kompetencijas šiame darbe visą kadenciją”, – tikino A. Dirgėlienė.

Opozicijos atstovė Nina Puteikienė teiravosi apie kandidatės požiūrį į Kultūros fabriką ir dalinio kultūros projekto finansavimą, kuriam esą trūksta skaidrumo. A. Dirgėlienė teigė, jog į klausimą apie Kultūros fabriką galėsianti atsakyti tik „laikui bėgant”, o kultūros projektų finansavimas esą yra opus klausimas ir jį reikės spręsti.

„Jūsų atsakymai dėl kultūros buvo niekiniai”, – vėliau replikavo N. Puteikienė.

Liberalė Lina Skrupskelienė teiravosi, ar ir A. Dirgėlienei bus laikoma buvusi darbo vieta, kaip ir G. Neniškiui. Tačiau pretendentė tikino, kad naujas baseino direktorius būtų ieškomas.

Jai, kaip ir kitam administracijos direktoriaus pavaduotojui Andrui Dobranskiui buvo paskirtas 40 proc. priedas prie algos.

„Ateinu dirbti Klaipėdos miesto labui”, – po paskyrimo sakė A. Dirgėlienė.

Beje, liberalė Alina Velykienė stebėjosi, kodėl A. Dirgėlienė pradės dirbti tik nuo rugsėjo 17-osios, nes esą darbų yra itin daug ir reikėtų pradėti darbuotis kuo greičiau.

4 Comments

  1. Keista

    o kieno labui ji dirbo iki siol???

    Reply
  2. Algirdas

    Sveikinu ir gailiuosi Plaukikai daug neteko. Bet gal grįši kai

    Reply
  3. Anonimas

    Miesto labui?

    Reply
    • Nu taip...

      ???

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This