„Atlantas” nebankrutuos

Sportas, Svarbu

Apeliacinis teismas nepatenkino trijų Klaipėdos „Atlanto” kreditorių fizinių asmenų prašymo naikinti Klaipėdos apygardos teismo nutartį, kuria klubui buvo iškelta restruktūrizacijos byla, ir pradėti bankroto procedūrą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Skundą Apeliaciniam teismui pateikęs 5 483,12 Eur neatgavęs kreditorius tvirtino, kad klubo parengti restruktūrizacijos metmenys neatitinka įstatymo reikalavimų, nes pateikiamos priemonės ir prognozės esą nėra paremtos realiais duomenimis – tik lūkesčiu, kad klubas laimės svarbias rungtynes, turės daug sirgalių, parduos daug bilietų, atributikos, žaidėjai sudomins kitus klubus ir juos pavyks brangiai parduoti ir atsakovė gaus paramą.

Jis taip pat dėstė, kad „Atlantas” šiemet nutraukė lizinguoto automobilio išperkamosios nuomos sutartį ir klubas dėl to nebeturi jokio turto. Tokius argumentus bei prašymą palaikė dar du fiziniai asmenys, kuriems yra skolingas klubas.

VšĮ „Atlanto” futbolo klubas direktorė Jūratė Kazlauskienė teismui nurodė, kad skola kreditoriams jau yra sumažinta daugiau nei 50 000 Eur, o skundą pateikusiam asmeniui buvo siūlyta susitarti dėl skolos sumokėjimo dalimis, tačiau jis pasiūlymą atmetė. Per laikotarpį po Klaipėdos teismo sprendimo bendra kreditorinių reikalavimų suma sumažinta dar 32 tūkst. eurų.

Bylos duomenimis, klubo turtas sudarė 23 467 Eur, o kreditinių reikalavimų suma – 362 524 Eur. Klubas turi didesnę nei reikia kreditorių balsų daugumą (59,8 proc.) dėl restruktūrizavimo plano patvirtinimo tuo atveju, jei būtų iškelta restruktūrizavimo byla.

Skundą nagrinėjęs Apeliacinio teismo teisėjas Vigintas Višinskis konstatavo, kad byloje nustatyta, jog „Atlantas” nuo balandžio yra gavęs 39 400 Eur paramos iš privačių asmenų, be to pateikė įrodymus apie planuojamas gauti 304 000 Eur paramos lėšas, apie tai, kad dalyvaus Klaipėdos savivaldybės organizuojame konkurse, kur gali gauti 180 000 Eur siekiantį finansavimą.

Buvo įvertintos ir aplinkybes, kad įstaigos restruktūrizavimui pritaria didžioji dalis kreditorių, vykdomi atsiskaitymai su jais, ieškomi nauji rėmėjai.

„Šių duomenų pagrindu galima daryti išvadą, jog atsakovė aktyviai siekia įvykdyti finansinius įsipareigojimus kreditoriams, atkurti savo mokumą ir tęsti veiklą. Pirmosios instancijos teismas pagrįstai sprendė, kad atsakovės planuojamos gauti pajamos realios ir egzistuoja mokumo atkūrimo perspektyva”, – rašoma nutartyje, kuria Klaipėdos teismo sprendimas pripažįstamas teisėtu bei pagrįstu.

Vieninteliu klubo savininku šiuo metu yra advokatas Vidas Adomaitis.

1 Comment

  1. Anonimas

    niekam nereikalingas tas Atlantas, galetu ir bankrutuoti, lietuvoje futbolas mires reikalas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismai: savivaldybė teisėtai nutraukė daug aistrų sukėlusią sutartį

Jau likviduojamos UAB „Išskirtinio būsto statyba“ teises perėmusiai MB „Vakaro mozaika“ teismuose nepavyko įrodyti, kad Klaipėdos savivaldybė 2020-ųjų rugsėjį neteisėtai ...
2022-11-10
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už keturių vaikų motinos nužudymą ir pasikėsinimą nužudyti vyrą – griežtesnė bausmė

Trečiadienį Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė sprendimą neviešuose teismo posėdžiuose išnagrinėtoje baudžiamojoje byloje pagal keturis apeliacinius skundus dėl Klaipėdos apygardos teismo ...
2022-09-07
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

„Grigeo Klaipėda" bylą nagrinės Šiauliuose

Lietuvos apeliacinio teismo nutartimi „Grigeo Klaipėda” baudžiamoji byla perduota Šiaulių apygardos teismui. Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkės nutartimi ...
2022-01-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This