Jūros šventės pradžia – su rekordine eisena

Miestas

Penktadienį prasidedančios Jūros šventės organizatorių teigimu, didžioji jos eisena šiemet bus rekordinė.

Iš J. Janonio gatvės ji startuos 18 val. Toliau eisenos dalyviai keliaus Herkaus Manto gatve, pasuks į Naujojo sodo, Naująją uosto, Pilies gatves ir pasieks Kruizinių laivų terminalą. Eisenos dalyvių pristatymas numatytas už Pilies tilto.

„Oro grupės nuotr.

Šį kartą eisenoje žygiuos daugiau nei 8000 dalyvių. Anot eisenos koordinatoriaus Karolio Pronckaus, bendras eisenos rikiuotės ilgis – net 4 kilometrai. Gausiausio kolektyvo rikiuotėje – net 400 dalyvių.

Apie 19 val. Kruizinių laivų terminale, pakils Jūros šventės ir ,,Baltic Sail“ vėliavos, vyks oficialus šventės atidarymas.

Didžiąją Jūros šventės eiseną tiesiogiai bus galima stebėti ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Klaipėdos šventės“, naujienų portaluose.

Vienu esminių šiųmetės šventės akcentų taps „Plasticiens Volants“ – dinamiška Prancūzijos kūrėjų komanda savo veiklą pradėjusi 1976 m. „Užvaldykime dangų!” („Let’s occupy the sky!“), – ragina „Plasticiens Volants“ trupės nariai ir žiūrovams atveria dar vieną teatrinę erdvę. Visi spektaklių personažai, kuriantys fantastišką veiksmą danguje, publiką neretai nustebinantys savo dydžiu, vaizdu bei išmone – unikalūs autoriniai trupės kūrėjų darbai. „Plasticiens Volants“ pasirodymus buvo galima išvysti atidarymo ir uždarymo ceremonijose Olimpinėse žaidynėse Sočyje, Olimpinės žaidynėse Rio de Žaneire.

Spektaklio atmosferą kurs autorinis muzikos takelis, nepakartojama šviesų efektų žaismė ir dešimt didelio mastelio pripučiamų jūros gyvūnų. Į Klaipėdą atvežamo spektaklio siužetas: nedidelis perlas ištrūksta iš savo kiauto ir palieka jį, kad pažintų povandeninį pasaulį, kuriame jis sutinka begalę įvairiaspalvių gyvių – žaismingų jūrų arkliukų, kalmarų, egzotinių žuvų, krabų ir užburiančių medūzų. Tačiau ką tik atrastas naujas pasaulis yra kupinas pavojų – perlą kėsinasi praryti grėsmingoji jūros gyvatė… Ar perlui pavyks išvengti pavojų? Ar jis sugebės sėkmingai grįžti į saugų kiautą, iš kurio ištrūko?

Visą Jūros šventės programą galite rasti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Apdovanoti labiausiai išsiskyrę Jūros šventės eisenos dalyviai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje penktadienį apdovanotos įmonės, organizacijos ir kolektyvai, išradingiausiai atskleidę ir sau pritaikę 64-osios Jūros šventės temą ...
2023-07-28
Skaityti daugiau

Regionas

Jūros ir žvejų šventė - Šventojoje

Rugpjūčio 4-6 dienomis Šventojoje vyks Jūros ir žvejų šventė, kurioje bus pagerbti Šventosios žvejai, ištikimi jūrai ir žvejiškoms tradicijoms, vyks ...
2023-07-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This