„Nida Jazz Maratone“ – muzikiniai projektai iš JAV, Europos ir Lietuvos

Regionas

Festivalis „Nida Jazz Maratonas“ jau 19-ą kartą, rugpjūčio 1–3 dienomis pakvies kurorto gyventojus ir svečius į džiazo vakarus ant Urbo kalno prie Nidos švyturio.

„Šiemet džiazo mylėtojams pristatome, kaip niekad įvairią ir spalvingą festivalio programą, kurioje išgirsite JAV, Europos ir Lietuvos muzikinius projektus. Scenoje pasirodys Theo Croker (JAV), Antonio Lizana Group (Ispanija), Peter Weiss Group. „The Good View“ (Vokietija), Jussi Fredriksson Trio (Suomija), Luca Giordano Band (Italija) bei Girmantė ir Andrejaus Polevikovo Trio (Lietuva)“, – pranešime spaudai cituojamas festivalio prodiuseris Leonidas Šinkarenka.

Paskutinis festivalio pasirodymas pakvies svečius iš Suomijos – Jussi Fredriksson Trio.

Festivalio atidarymo koncertą rugpjūčio 1-ąją pradės Girmantė ir Andrejaus Polevikovo trio – scenos bendražygiai ne vienerius metus. Savo paskutiniame albume, kurio programa paremtas atidarymo pasirodymas, A. Polevikovas sugebėjo meistriškai apjungti du skirtingus žanrus: folklorą ir džiazą.

Antrasis vakaro koncertas pristatys Luca Giordano Band (Italija), kurie meistriškai apjungia funko, džiazo ir bliuzo muziką. Grupė vadinama geriausiu bliuzo projektu Europoje.

Rugpjūčio 2-ąją festivalyje ne mažiau intriguojantį koncertą surengs ir „The Good View“ – naujas būgnininko Peter Weiss (Vokietija) projektas, apjungiantis geriausius džiazo muzikantus iš Vokietijos.

Antrasis tądien scenoje pasirodys festivalio žvaigždė ir išskirtinio talento savininkas, trimitininkas ir kompozitorius Theo Croker (JAV). Theo yra žinomas ne tik džiazo padangėje, jis yra vertinamas ir Amerikos bei pasaulio muzikantų J. Cole, Commmon, Ari Lennox su kuriais nuolatos bendradarbiauja ir koncertuoja.

Paskutinę festivalio dieną, rugpjūčio 3-ąją, bus galima išgirsti, kaip flamenko ir džiazą apjungia Antonio Lizana Group nariai. Festivalyje jie pristatys ne tik savo muzikinę programą, bet ir flamenko šokį. Impozantiškas flamenko šokėjas Jose Maria Castano, kulnais kaukšėdamas į scenos grindis, savo plastiška įtaiga „iliustruos“ Antonio Lizana Group koncertą.

Paskutinis festivalio pasirodymas pakvies svečius iš Suomijos – Jussi Fredriksson Trio. Šio projekto pianistas ir kompozitorius Jussi Fredriksson yra vienas ryškiausių atlikėjų Suomijos džiazo padangėje. Neseniai išleidęs naują albumą pavadinimu „!“ jis aplankė pasaulį su albumo pristatymo turu.

Renginio metu teniso mėgėjai tradiciškai vyks uždaras turnyras „Nida Jazz Tennis Cup 2019“. Jame dėl geriausiųjų titulo dalyviai varžysis keturias dienas.

Festivalio ilgametis mecenatas SEB bankas rugpjūčio 2–3 dienomis Bardų skverelyje, šalia maestro Vytauto Kernagio skulptūros, įrengs laisvalaikio zoną. Joje bus galima derinti poilsį ir pramogas visai šeimai – mažiesiems bus įrengta smėlio dėžė, veiks aitvarų dirbtuvės, bus galima įkrauti savo išmaniuosius telefonus ar prisėdus tiesiog pasimėgauti marių peizažu. Taip pat savaitgalį Nidoje bus galima sutikti ir SEB banko mobiliąją komandą, kuri atsiskaitančius banko kortele vaišins ledais už 1 centą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Nidoje - retų meno kūrinių paroda, skirta Švyturių metams

Neringos muziejai kviečia atverti meno ir istorijos puslapius parodoje „Švyturiai ≠ Laivai“, kurios atidarymas įvyks ketvirtadienį, kovo 29 d., 17 ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Regionas

Neringa skelbia Švyturių metų pradžią

Kovo 8-11 dienomis Neringa ne tik švęs Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, bet ir skelbs Švyturių metų pradžią. Sprendimą 2024-uosius paskelbti Švyturių ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This