Tarptautiniame forume Klaipėdoje – tvarios jūrų ekonomikos temos

Uostas ir jūra

Rugsėjo 18–20 dienomis uostamiestyje vyks 27-asis tarptautinis Baltijos jūros regionų forumas. Pasaulinio lygio mėlynosios ekonomikos miesto vardo siekiančiai Klaipėdai šis forumas yra išskirtinė galimybė atkreipti dėmesį į visam Baltijos jūros regionui aktualias tvarios jūrinės ekonomikos ir mėlynojo augimo temas, tampant svarbių dialogų ir pokyčių iniciatore. Taip pat forume bus nagrinėjami bendradarbiavimo ir regioninės politikos stiprinimo klausimai.

Prieš tai forumas vyko Gdanske. Organizatorių nuotr.

Šių metų forumo tema –  „Tvari jūrų ekonomika – BSSSC regionai, formuojantys mėlynosios ekonomikos ateitį Baltijos jūros regione“. Kasmetinį Baltijos jūros regionų forumą uostamiestyje organizuoja asociacija „Klaipėdos regionas“, Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas ir Rytų Norvegijos apskričių sąjunga. Skaičiuojama, kad forumas suburs kone 200 dalyvių iš 11 šalių.

Asociacija „Klaipėdos regionas“ forumo vėliavą perėmė iš Lenkijos Pomeranijos vaivadijos.

„Lietuvai bei Klaipėdos regionui šis tarptautinis forumas – tai puiki galimybė pristatyti Klaipėdos regiono vardą Baltijos jūros šalių kontekste bei už jo ribų, kartu spręsti iššūkius, aptarti itin svarbius regiono ateities klausimus. Šis renginys turi didžiulės reikšmės visai valstybei, o Klaipėdos regionui tai yra itin svarbi galimybė atstovauti savo šaliai. Forume bus paliestos skirtingos tematikos – nuo skaitmeninimo sprendinių iki turizmo klausimų, pristatyta mėlynosios ekonomikos svarba regionų augimui, skirtas dėmesys tarptautiniam bendradarbiavimui. Tikimės sukurti rezultatyvų dialogą tarp viešojo ir privataus sektoriaus bei taip sukurti pagrindą konkrečių idėjų ir realių pasiūlymų atsiradimui. Šis susitikimas taip pat svarbus atsižvelgiant į Europos Sąjungos Baltijos jūros regiono strategijos peržiūrą ir būsimą naują finansavimo laikotarpį 2021–2027 metais. Džiugu, kad būtent mūsų regione apie tai kalbėsime“, – pranešime spaudai cituojama asociacijos „Klaipėdos regionas“ vykdančioji direktorė Klaudija Kionies.

„Artėjantis renginys neabejotinai taps vienu reikšmingiausių įvykių Klaipėdai, siekiančiai savo užsibrėžtos strategijos įgyvendinimo, tad džiaugiamės ir jaučiame didelę atsakomybę prisidėdami prie šio forumo organizavimo. Renginys turėtų tapti puikia platforma Klaipėdai akumuliuoti daug vertingos patirties, aktualijų, vertingų kontaktų, ir tuo pat metu plačiai paskleisti žinią apie savo ambicijas“, – cituojamas ir Klaipėdos mokslo ir technologijų parko plėtros vadovas Andrius Sutnikas.

INFORMACIJA

Kasmetinis forumas yra Baltijos jūros valstybių subregioninio bendradarbiavimo (BSSSC) platformos renginys. BSSSC – tai aktyviai Europos Parlamente Briuselyje veikianti politinė platforma. Ji yra svarbi Baltijos jūros valstybių tarybos partnerė, atstovaujanti regiono interesus ES institucijose bei šalių vyriausybėse. BSSSC forumas suburia aukščiausio nacionalinio ir regioninio lygmens institucijų vadovus, ES institucijų vadovus, vietos administracinio lygmens bei jaunimo atstovus aptarti aktualius regiono klausimus bei prisidėti prie regionui svarbių sprendimų priėmimo. Taip pat priimama rezoliucija, kuri išsiunčiama Europos Sąjungos institucijoms.

BSSSC skatina jaunimo įsitraukimą į platformos vykdomas veiklas, tad ir šiemet prie forumo prisijungs jaunimo atstovai iš visų Baltijos jūros regiono šalių, kurie susitiks rugsėjo 16–20 dienomis. Susitikime bus kalbama apie tvarumo svarbą, jaunimo poreikius pakrančių ir jūrų turizme, galimybes turizmo sektoriuje išvengti sezoniškumo.

Forumo dalyvių registracija vyksta iki rugpjūčio 30 d. Taikomas dalyvio mokestis.

Forumo programa ir registracijos forma ČIA.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Edgaras Riabko - hakatono „Portathon“ jaunimo ambasadorius

Dusyk pasaulio vandens formulių F2 čempionu tapęs ir ambicingai naujiems startams besiruošiantis Lietuvos pilotas Edgaras Riabko tapo Klaipėdoje rengiamo tarptautinio ...
2023-09-06
Skaityti daugiau

Miestas

Krevetes augins panaudodami geoterminį vandenį

Vakarų Lietuvoje glūdinčius geoterminio vandens išteklius tikimasi sėkmingai panaudoti ir akvakultūroje. Tai įrodyti mokslininkai sieks eksperimentais, kurie šį rudenį startuos ...
2023-09-04
Skaityti daugiau

Verslas

Ukrainos grūdams – žaliasis Lietuvos vidaus vandens koridorius?

Rusijai pasitraukus iš susitarimo dėl ukrainietiškų grūdų eksporto per Juodąją jūrą, Klaipėdos uostas galėtų tapti naujais vartais šiam kroviniui. Analizuojant ...
2023-08-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This