Palangoje – Žemaitijos Palaiminimų šeštadienis

Regionas

Iveta Danieliūtė
2019-07-27

Komentarų: 0

Šeštadienio popietę vyko jau šeštasis Palaiminimų šeštadienis. Palangoje į Generolo Jono Žemaičio – Vytauto skverą šlovinti Dievo susirinko ne tik vietiniai gyventojai, bet ir tikintieji iš kitų miestų.

Ivetos Danieliūtės nuotr.

„Palaiminimų šeštadieniai prabyla į žmogaus širdį įvairiausiomis temomis, pasako, kad Viešpats yra gyvas, jis mūsų širdyse, tik mes neuždarykim savo širdies, atverkime, praregėkime, pamatykime vieni kitus,“ – į žmones kreipėsi Palangos klebonas Kęstutis Balčiūnas.

Pirmoje renginio dalyje susirinkusiuosius sveikino Palangos meras ir skirtingų krikščioniškųjų konfesijų atstovai. Visi tikintieji kartu su jungtine šlovinimo grupe ir dainininke Indre Dirgėlaite garbino Dievą giesmėmis. Buvo parodyta muzikinė pantomima „Baladė apie Bartimiejų“. Savo patirtimis dalijosi keli tikintieji. Vienas iš jų pasakojo, kaip radęs tikėjimą pagijo nuo alkoholizmo. Taip pat renginyje kalbėjo ir publicistas, rašytojas Tomas Viluckas bei pats Palaiminimų šeštadienio sumanytojas Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas. Jo koncelebruojamomis šv. Mišomis 18 val. Palangos bažnyčioje Palaiminimų šeštadienis bus baigtas.

Pasak renginio organizatorių, Palaiminimų šeštadieniai skirti ne tik tikintiesiems, bet ir tiems, kurie nori pažinti krikščionybę.

Palaiminimų šeštadienis – tai dešimties renginių ciklas, keliaujantis po visą Žemaitiją. Tokie jau vyko Gargžduose, Naujojoje Akmenėje, Šilalėje, Šilutėje ir Tauragėje. Iš Palangos šlovinimo renginys toliau keliaus į Skuodą, Mažeikius, Plungę bei Klaipėdą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos pašto ateitis: liko du variantai

Klaipėdos centrinio pašto ateitis yra tapti muziejumi ir naujai kuriamos Telšių-Klaipėdos vyskupijos centru. Tokias idėjas palaimino istorinio pastato likimą svarstanti ...
2020-08-13
Skaityti daugiau

Mums rašo

Laiškas Telšių vyskupijos tikintiesiems

Brangūs Telšių vyskupijos dvasininkai, pašvęstojo gyvenimo atstovai bei pasauliečiai, Dievo valia ir popiežiaus Pranciškaus skyrimu netrukus pradėsiu eiti Telšių vyskupijos ...
2020-06-28
Skaityti daugiau

Mums rašo

Velykų padrąsinimas yra labai paprastas – „Jūs nebijokite!“

Ši diena skirta prisiminti ir švęsti pačią nuostabiausią mūsų gyvenimo tikrovę – „viskas išeina į gera mylintiems Dievą.“ (Rom. 8, 28). ...
2020-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This