Kultūros pieva „I love Palanga“ kiną rodys ir rugpjūtį

Regionas

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet kultūros pieva „I love Palanga“ vilioja ir kinu. Šįkart bendradarbiaujant su Vilniaus centre įsikūrusiu lynčišku kino teatru „Kino Deli“ ir nuo 2016-ųjų vykstančiu „European Film Challenge“, buvo atrinkta kino programa, kuria pievoje jau nuo birželio galima mėgautis kiekvieną vasaros trečiadienį ir sekmadienį.

Rugpjūtį pajūrio vasarotojai dar išvys tikrais įvykiais paremtą istoriją „Bjornas Borgas prieš Makenrojų“, pasakojančią apie dvi žymiausias teniso žvaigždes ir jų legendinę 1980-ųjų kovą Vimbldono turnyre. Muzikos gerbėjų laukia „Nico, 1988“ – filmas apie žymiąją Andy Warholo mūzą ir atlikėją Christa Päffgen bei dokumentinė juosta apie gandais ir mitais apipintą Niujorko legendinį naktinį klubą „Studio 54“. Maisto gurmanus įkvėps Singapūro režisieriaus Eric Khoo kūrinys „Ramenai“.

Vasaros sezoną kino teatras po atviru dangumi uždarys su išankstine premjera apie vieną žymiausių JAV mados dizainerių „Halstonas: šlovės ir nuopuolio istorija“.

Kai kurie iš liepos mėnesį „I love Palanga“ rodytų filmų tapo „European Film Challenge“ dalimi. Už jų peržiūras iššūkyje dalyvaujantys europietiško kino gerbėjai pelnė taškus, kurie vienam iš jų padėjo laimėti kelionę į Venecijos kino festivalį.

„European Film Challenge“ tikslas – skatinti žmones žiūrėti filmus legaliai bei domėtis Europos šalių kinu. Projekte šiuo metu dalyvauja aštuonios šalys – Lietuva, Latvija, Ispanija, Portugalija, Serbija, Suomija, Kroatija ir Bosnija ir Hercegovina.

Kiekvienais metais konkurso organizatoriai siūlo aplankyti didžiausius Europos ir pasaulio kino festivalius – Berlyną, Kanus ir Veneciją. Nugalėtojui yra padengiamos kelionės ir apgyvendinimo išlaidos bei suteikiama festivalio akreditacija. Rudenį prasidės naujas „European Film Challenge“ etapas, kuriame dalyviai varžysis dėl kelionės į Berlyno kino festivalį.

„I Love Palanga“ vadinama alternatyvia kultūrine-socialine erdve. Ji įkurta dar 2012 m.  Ji įsikūrusi adresu Vytauto g. 39A.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 situacija - Palangoje

Valstybės duomenų agentūra praneša, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 38 nauji susirgimai COVID-19 infekcija (devyni žmonės susirgo antrą kartą, du ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This