Snieguolė Kerpienė: „Visi išbandymai gali būti smagūs nuotykiai”

Veidai

Jonas Petrikas
2019-07-29

Komentarų: 0

Kavinėje „Ateik Ateik“ surengtas jau ketvirtasis Pasaulinės lyderystės konferencijos („PLK+“) prasmingų pokalbių ciklo renginys, kurio viešnia šįkart buvo klaipėdietė Snieguolė Kerpienė. Ją kalbino Pasaulinės lyderystės konferencijos atstovas Lietuvai Saulius Karosas.

Lino Vaicekausko nuotr.

Renginių režisavimo mokslus baigusi pašnekovė atviravo, kad niekad nėra dirbusi pagal įgytą išsilavinimą. Dar prieš mokslų pabaigą supratusi, kad renginių organizavimas neatspindi to, ką ji norėtų veikti gyvenime, Snieguolė patraukė verslo keliu.

Dar iki Lietuvos nepriklausomybės, 1989-aisiais, verslininkė pradėjo veiklą tekstilės srityje ir susidūrė su privatizacijos iššūkiais. Vėliau, griūnant sovietinei santvarkai, iššūkį metė ir užsivėrusi sąjungos rinka, o 2009-aisiais – ir pasaulinė krizė, sužlugdžiusi jos verslą. Visgi nepaisant išmėginimų, bankroto ir kelių nepavykusių verslų, pašnekovė neprarado pozityvaus požiūrio į gyvenimą ir verslą.

Išmokusi į sunkumus žiūrėti su šypsena Snieguolė Kerpienė susirinkusiems kavinės lankytojams sakė: „Į daug ką gyvenime žiūriu kaip į nuotykį… Visi išbandymai gali būti smagūs nuotykiai” .

Pasakodama apie savo patirtį ir verslo filosofiją, dabar rinkodaros ir verslo mentoryste užsiimanti moteris juokavo: „Versle labai svarbi sąlyga, kad tiesiog būtų faina.“

Nė dienos samdomo darbo nedirbusi moteris nemano sustoti. Ji toliau meta sau bei kitiems iššūkius, pati dabar užsiima nauja veikla – rašo knygą.

Vienu svarbiausiu dalyku verslininkė išskyrė atsisakymą ieškoti kaltų. Anot jos, negalima kaltinti valstybės, prezidento ar direktoriaus. Tai tik energijos ir laiko švaistymas. Geriau pasėdėti ir sugalvoti ką nors naujo.

Paklausta, kaip išlaikyti smalsumą ir tokį pozityvų požiūrį, viešnia išskyrė du dalykus. Anot jos, pirmiausia reikia pripažinti sau, kad pats esi atsakingas už savo gyvenimą. Antra, suvokti, kad nieko šiame gyvenime nėra pastovaus, todėl „turime patys nuolat keistis, ieškoti, domėtis. O tai yra įgūdžiai, kuriuos galime ugdyti.“

Jau po pokalbio socialiniame tinkle vakaro viešnia dalinosi savo pastebėjimais: „Pastorius Saulius Karosas turi tikslą įkvėpti žmones keistis, tobulėti, augti, imtis naujų veiklų, gyventi įdomiai ir ne verkšlenti, kad kiti kalti, tai ir klausimai, kuriuos jis man uždavė, vedė prie esmės: kas mane motyvavo nenuleisti rankų? Kas prikeldavo iš duobių, kurių buvo, tikrai, kad buvo.”

Visas pokalbis netrukus bus patalpintas Pasaulinės lyderystės konferencijos „ Youtube“ paskyroje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos jubiliejus - ir oratorija, ir su neįteikta dovana karalienei

Klaipėdai po pusantro mėnesio ruošiantis minėti 770-ies metų miesto įkūrimo sukaktį šiam jubiliejui skirtų renginių organizatoriai ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje ...
2022-06-16
Skaityti daugiau

Veidai

Pasaulyje populiaraus startuolio įkūrėjas dirba Klaipėdoje

„Klaipėda – ideali vieta gyventi ir kurti. Galima per keliolika minučių pasiekti darbo vietą ir susitelkti į savo veiklą. Arba ...
2021-06-10
Skaityti daugiau

Veidai

Arvydas Vaitkus: „Niekada nepavykdavo iš darbo išeiti punktualiai“

Kavinėje „Ateik Ateik“ į prasmingų pokalbių vakarą rinkęsi lyderystės tema besidomintys klaipėdiečiai bei miesto svečiai klausėsi pašnekesio tarp Pasaulinės lyderystės konferencijos atstovo ...
2019-05-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This