Klaipėdos futbolas: iššūkių netrūksta

Sportas

Erikas Petrikas, „Atviros Klaipėdos" praktikantas
2019-07-30

Komentarų: 0

Antradienį susitikusiems uostamiesčio merui Vytautui Grubliauskui ir Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos prezidentui Rimantui Žvingilui teko kalbėtis ir gana skaudžia tema – nuo kito sezono viena Klaipėdos futbolo mokyklų neturės galimybės dalyvauti Elitinėje lygoje.

„Šį sprendimą priėmė Lietuvos futbolo federacijos vykdomojo komiteto nariai. Galbūt šis sprendimas buvo drastiškas, tačiau jeigu mes norime permainų, sistemos įvedimo, mes turime kažkiek keistis“, – po susitikimo „Atvirai Klaipėdai” sakė  R. Žvingilas.

„Manau, kad žingsnis po žingsnio ir būsime išgirsti ir Klaipėdos futbolas bus atgaivintas – tiek „Atlantas“, tiek futbolo mokykla“, – sakė Rimantas Žvingilas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot jo, kalbėta ir apie tai, kad kol kiti miestai toliau sėkmingai statosi maniežus, Klaipėdoje didesnės iniciatyvos šiuo klausimu vis dar trūksta.

„Manau, tikrai yra įrodyta, jog maniežai yra reikalingi. Kaunas pasistatė du maniežus, Vilnius pasistatė dar vieną maniežą, net Šiauliai turi projektą. Klaipėdoje ne vieneri metai yra kalbama apie maniežus, bet nežinau dėl kokių priežasčių nepavyksta to įgyvendinti. Manau, jog turime atrasti vietą maniežui, kadangi tai nėra grandiozinis projektas. Galimas net ir pigesnis variantas, kuris yra vadinamas „burbulu“, bet aš būčiau linkęs, jog maniežas būtų pilnų matmenų, su administracinėmis patalpomis, ten galėtų įsikurti ir federacija. Tai vienas mano tikslų, kurį norėčiau įgyvendinti“, – pasakojo R. Žvingilas.

„Rugpjūčio mėnesį planuojame platesnio formato susitikimą su Sporto skyriaus vadovais, Ugdymo departamento direktore. Platesnius infrastruktūros klausimus reikia aptarti profesionalių specialistų rate, o po pokalbių su specialistais bus galima kalbėti apie naujų infrastruktūrų perspektyvas“, – savo ruožtu sakė V. Grubliauskas.

Nepilnus metus Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo prezidento poste esantis R. Žvingilas tikino, jog viskas yra kiek sunkiau, nei įsivaizdavo.

„Dirbdamas šiose pareigose pastebėjau visokių poslinkių, bet, kaip sakoma, žingsnis po žingsnio. Iš tikrųjų galvojau, jog bus kiek lengviau, tačiau tai tikrai nėra toks paprastas darbas – daug komunikacijos su įvairiais žmonėmis, įvairiomis bendrovėmis. Manau, kad žingsnis po žingsnio ir būsime išgirsti, ir Klaipėdos futbolas bus atgaivintas – tiek „Atlantas“, tiek futbolo mokykla“, – sakė R. Žvingilas.

„Tai, kad žmogus atėjo iš bendruomenės, situaciją suvokiantis savo kailiu, savo kojomis ir savo patirtimi – tai yra privalumas Klaipėdos futbolui. Kita vertus, daug ką lemia asmeniniai ryšiai su Lietuvos futbolo federacijos prezidentu Tomu Danilevičumi ir kitais federacijos nariais. Tas ryšys, tie kontaktai yra pakankamai geri, o kiek tai naudos duos futbolui – pamatysime ateityje. Galiu drąsiai teigti, jog atėjus R. Žvingilui pati situacija Klaipėdos futbole nepablogėjo. R. Žvingilui taip pat pavyko išsaugoti Klaipėdos „Atlantą“, kas išties yra didžiulis darbas“, – dėstė V. Grubliauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This