Ligoninėse pradėjo dirbti konkursus laimėję vadovai

Sveikata
Avatar photoAtvira Klaipėda
2019-08-01

Nuo rugpjūčio 1 dienos darbą pradeda konkursus laimėję Respublikinės Klaipėdos ligoninės ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovai.

Pranešime spaudai cituojamo laikinojo sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, vadovams yra keliami dideli reikalavimai, siekiant užtikrinti sklandų įstaigų darbą ir aukštą paslaugų kokybę pacientams.

„Atrankos metu šie kandidatai pademonstravo geriausius vadybos ir lyderystės gebėjimus, todėl tikimės, jog panaudodami savo patirtį, jie pasirūpins sklandžia įstaigų veikla, tinkamu mikroklimatu darbuotojams, o svarbiausia – malonia aplinka, kokybiškomis ir laiku teikiamomis paslaugomis pacientams“, – teigia A. Veryga.

Respublikinei Klaipėdos ligoninei nuo šiol vadovaus Darius Steponkus. Jis baigė studijas Kauno medicinos akademijoje, mokėsi Vokietijoje, vėliau dirbo Klaipėdos raudonojo kryžiaus ir Šilutės ligoninėse.

Darius Steponkus

Medikas taip pat buvo Lietuvos gydytojų vadovų sąjungos Tarybos pirmininku, 2012 m. jam suteiktas nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas, o 2013 m. išrinktas geriausiu gydymo įstaigų vadovu Lietuvoje.

Buvęs šis ligoninės vadovas, konkurso nelaimėjęs Romaldas Sakalauskas per teismą siekia panaikinto tokius jo rezultatus. Teismas artimiausiu metu turėtų spręsti ir dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo šioje byloje.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktoriaus pareigas ir toliau eis prof. dr. Jonas Sąlyga, įstaigai vadovaujantis nuo 1992 metų.

Jonas Sąlyga. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jis mokėsi Kauno medicinos institute ir Klaipėdos universitete, kuriame įgijo ir docento laipsnį, jis šiuo metu yra Klaipėdos universiteto sveikatos mokslų fakulteto profesorius, dėsto bakalauro ir magistro programų studentams, rengia mokslinius straipsnius ir metodines knygas sveikatos priežiūros įstaigų vadybos tema. Už nuopelnus Lietuvai apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi, taip pat jam 2008 metais suteiktas Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuoto vardas.

Naujieji įstaigų vadovai direktorių pareigas eis vieną kadenciją, kuri trunka 5 metus.

Žymos: | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Socdemai užpildė atsiradusią skylę

Po to, kai į Klaipėdos miesto tarybą su Socialdemokratų partijos sąrašu išrinktas Kretingos ligoninei vadovaujantis Romaldas Sakalauskas, ketinęs Seimą šturmuoti ...
2024-07-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Ligoninė planuos savo miestelio plėtrą

Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL) pasirašė sutartį dėl urbanistinių ir architektūrinių projektinių pasiūlymų, kuriais bus formuojama ilgalaikė jos plėtros strategija, parengimo. Ligoninės ...
2024-07-20
Skaityti daugiau

Sveikata

Kodėl vis dar dalis tėvų neskiepija naujagimių nuo tuberkuliozės?

Nors Klaipėdoje sergamumo tuberkulioze rodikliai nėra patys blogiausi šalyje, visgi ir uostamiestis, ir Klaipėdos apskritis, ir visa Lietuva gerokai atsilieka ...
2024-07-16
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This