Nukraujavęs „Dragūnas“ ir toliau sieks aukščiausių tikslų

Fotoreportažai, Sportas, Svarbu

Erikas Petrikas, „Atviros Klaipėdos" praktikantas
2019-08-01

Komentarų: 0

[vc_row][vc_column][vc_column_text]„Jau dirbame antra savaitė. Pirmoji savaitė buvo labiau įvadinė, dabar sportuojame šiek tiek rimčiau, o kitą savaitę jau pradėsime dirbti pilnu pajėgumu. Planus kiek pakoregavo dalyvavimas Europos taurėje, kadangi turėjome žaisti rungtynes rugsėjo pirmąją dieną, tačiau dabar rungtynes teks žaisti rugsėjo septintą arba aštuntą dieną“, – trečiadienį susitikęs su žurnalistais pasakojo vyriausiasis Klaipėdos „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas.

Šiemet Lietuvos čempionų ekipoje bus ypač daug daug pasikeitimų.

Eriko Petriko nuotr.

„Iš pirmojo septyneto potencialiai esame netekę visų žaidėjų. Žinome, kad neturėsime geriausio Lietuvos centro Karolio Bliuvo, neturėsime dešiniojo krašto Modesto Vaitekūno, kuris buvo pagrindinis šios pozicijos žaidėjas, taip pat praradome antrą geriausią vartininką Lietuvoje Maksimą Valiuvach, netekome Karolio Stropaus, kuris buvo vienas pagrindinių žaidėjų abejose aikštelės pusėse, o mažiausiai pusei metų dėl traumos netekome Luko Juškėno. Dabar dar turime Luką Simėną ir Deivydą Virbauską, bet nežinome, ar jie bus komandoje. Jie dar laukia pasiūlymų, o gavę juos gali išvykti bet kada“, – nuogąstavo A. Juškėnas

Anot jo, jaunimas turės nemažai progų užsitarnauti vietą elitinėje Lietuvos komandoje, o pirmosiomis treniruočių savaitėmis jaunieji sportininkai rodo išties puikų darbą.

Kaip ir kiekvieną sezoną – pasiruošimo rungtynės ir turnyrai jau yra numatyti. Nors ir A. Juškėnas kiek apgailestavo, jog nepavyks sudalyvauti dviejuose turnyruose, tačiau turnyras, kuris vyks Klaipėdoje, bus su pajėgiomis komandomis. Taip pat strategas minėjo, jog dvejos rungtynės bus sužaistos Latvijoje, o visą pasiruošimo procesą vainikuos Europos taurės turnyro akistata su Izraelio ekipa.

A. Juškėnas tikina, jog komandos tikslai išlieka aukščiausi – pergalė Lietuvos čempionate ir Lietuvos taurėje. Kalbėdamas apie finansinę situaciją treneris džiaugėsi, jog padėtis po truputį gerėja, tačiau apgailestavo, jog vis dar rankiniui trūksta verslininkų pagalbos.

„Vasara prabėgo linksmai – viskas tvarkoje. Komandoje turime šiokių tokių pakitimų. Kaip visada – „Dragūnas“ mėgsta iššūkius, tad visada teks pyktis, daug dirbti, o tada matysime. Tikėkimės, jog tai mums bus eiliniai geri metai“, – juokaudamas kalbėjo „Dragūno“ milžinas Gintaras Cibulskis.

Jis pasakojo, jog darbas salėje prasidėjo kiek anksčiau nei planuota, tačiau komandoje atmosfera yra gera. Taip pat jam gerą įspūdį paliko jaunieji „Dragūno“ žaidėjai, tačiau jiems dar reikės pakoreguoti keletą žaidimo elementų. G. Cibulskio nuomone, ateinantį sezoną „Dragūnui“ charakterio netruks, kadangi geriausios savybės jauniesiems žaidėjams bus bandomos perduoti ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų.

„Dragūno“ kapitonas Arvydas Bučius savo ruožtu teigė, jog nepaisant netekčių komandos komplektacija vis tiek yra nebloga.

Vienas „Dragūno“ naujokų – Tomas Valentukevičius. Iš Varėnos kilęs žaidėjas praėjusiame sezone atstovavo savo gimtojo miesto „Ūlos“ komandai, su kuria spėjo apšilti kojas ir aukščiausioje Lietuvos rankinio lygoje.

„Į Klaipėdą atvažiavau praėjusią savaitę. Čia viskas patinka, komandos draugai super, treniruotės po vasaros atostogų kiek sunkesnės (šypsosi – aut. past.), tačiau nieko tokio. Esu patenkintas būdamas čia. Treniruojamės po tris valandas, kartais būna ir daugiau. Dar dirbame individualiai. Treniruočių metu dar nespėjau visko pamatyti, bet iškart jaučiasi, jog čia lygis yra aukštesnis, o ir treniruočių principas yra kiek kitoks. Būdamas Klaipėdoje labai noriu patobulėti tiek fiziškai, tiek žaidybiniu aspektu. Taip pat noriu įgauti trenerio pasitikėjimą, jog galėčiau praleisti kuo daugiau laiko aikštelėje. Trenerio riksmų nebijau (šypsosi – aut. past.), visus iššūkius priimu. Iš Varėnos į Klaipėdą atvykome dviese, tačiau jau prieš tai komandoje buvo vienas žaidėjas iš Varėnos, tad tai palengvino adaptaciją komandoje. Be to, turėjau pasiūlymų ir iš kitų komandų, tačiau supratau, jog rankinio prasme galėsiu geriausiai tobulėti Klaipėdoje, tad štai aš esu čia“, – pirmaisiais įspūdžiais dalinosi T. Valentukevičius.

Eriko Petriko ir „Dragūno” nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”95884,95886,95887,95891,95892,95893,95926,95927,95928,95930,95931,95932,95933,95934,95935,95936,95937,95938,95939,95940,95941,95942,95943,95944,95945,95946,95947″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo bilietą į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą

Šeštadienį vyko antrosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir „Mistra“ (Estija) komandų. Aršiai kovoję estų rankininkai savoje ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Lietuvos rankinio federacijos taurės finale – Klaipėdos „Dragūno“ triumfas

Klaipėdos „Dragūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rankininkių pergalėmis sekmadienį baigėsi Utenoje vykęs Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketvertas. Tiek ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This