Lietuvos rinktinė Klaipėdoje neturėjo vargo su suomiais

Fotoreportažai, Sportas

Erikas Petrikas, „Atviros Klaipėdos" praktikantas
2019-08-04

Komentarų: 0

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Pasirengimas pasaulio krepšinio taurei Kinijoje įsibėgėja – sekmadienio vakarą Klaipėdoje, „Švyturio” arenoje Dainiaus Adomaičio kariauna jėgas išbandė su nacionaline Suomijos rinktinė, kuri atvyko be ryškiausios komandos žvaigždės Lauri Markkaneno.  Sausakimšoje arenoje šeimininkai įrodė savo pranašumą rezultatu 80:60 (26:18, 15:13, 26:13, 13:16).

Martyno Vainoriaus nuotr.

Rungtynių eiga

Šioms rungtynėms nebuvo registruoti Jonas Valančiūnas, Adas Juškevičius, Martynas Echodas ir Gytis Masiulis. O pirmąkart šiame pasiruošimo cikle į aikštelę žengė Domantas Sabonis, Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis bei Paulius Jankūnas.

Lietuvos rinktinės starto penketą sudarė Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Jonas Mačiulis, Paulius Jankūnas bei Domantas Sabonis. Ginčo kamuolį sugriebę Lietuvos krepšininkai iškart pelnė du lengvus taškus iš po krepšio – pasižymėjo komandos kapitonas M. Kalnietis.

Pirmosiomis atakomis D. Adomaičio auklėtiniai po krepšiu bandė ieškoti aukštaūgių. Baudos aikštelėje buvęs D. Sabonis puikiai atrado laisvą J. Mačiulį, kurio tritaškis metimas skrodė tinklelį (5:0).  Pirmuosius taškus tolimu metimu Suomijai pelno S. Huff‘as (5:3).

Po dviejų taiklių Luko Lekavičiaus metimų – 23:13 – komandas pirmąkart skyrė dviženklė persvara, kurią kitą ataką suomiams pavyko sumažinti (23:15).

Likus minutei iki kėlinio pabaigos D. Adomaičio kariauna pradėjo spausti varžovus ir išmušė juos iš vėžių. Suomiai iškart klydo savo aikštės pusėje. Paskutiniuosius kėlinio taškus pelnė Suomijos nacionalinė rinktinė (26:18).

Pirmosios antrojo kėlinio abiejų ekipų atakos baigėsi netiksliais metimais, kol galiausiai suomiai sumažino savo atotrūkį iki 6 taškų (26:20). Tačiau netrukus M. Grigonio tolimas metimas skrodė tinklelį ir Lietuvos rinktinė vėl buvo priekyje 9 taškais (29:20). E. Ulanovui suklydus bei suomiams sumažinus savo deficitą iki 5 taškų 29:24 D. Adomaitis prašė pirmosios savo minutės pertraukėlės, po kurios į aikštelę grįžo M. Kalnietis.

Po dar vienos minutės pertraukėlės varžovai iš Suomijos apsigynė bei atsakė dėjimu, kuris sumažino lietuvių pranašumą iki 3 taškų (31:28). Netrukus agresyviai veržęsis Andre Gustavsonas gavo bloką nuo D. Sabonio, po kurio pozicinėje atakoje pražangą išprovokavo M. Grigonis ir ėjo mesti baudos metimų, kurie abu buvo tikslūs (33:28). Į didžiąją pertrauką suomiai išėjo turėdami dešimties taškų deficitą – 41:31.

Trečiojo kėlinio pradžioje du blokus išrašę lietuviai skuodė į greitąjį puolimą, kurio atomazgoje – dar kartą buvo D. Sabonis (45:31). Suomiai klydo dar kartą, o tuo pasinaudojo Mindaugas Kuzminskas, kuris dar kartą patikrino krepšio lanko tvirtumą (47:31). Likus nepilnoms 7 minutėms iki trečiojo kėlinio pabaigos į aikštelę pirmąkart žengė Arnas Butkevičius. Puikiai pro galinę liniją prakirtęs A. Butkevičius vos ne nulaužė lanko ir pelnė pirmuosius savo taškus (55:36). Vėliau jis dar išrašė bloką, po kurio du taškus puolime įmetė P. Jankūnas (57:36).  M. Kuzminsko dvitaškis leido rinktinei atitolti daugiau nei 20 taškų  – 59:38.

Pirmuosius savo taškus pelnius ir Žygimantui Janavičiui rezultatas švieslentėje jau buvo 64:42. P. Jankūnas paskutinėmis atakos akimirkomis spėjo išmesti puskablį, o kitoje aikštės pusėje apsigynę lietuviai išprovokavo pražangą ir vėl metė du baudos metimus (67:44).

Po 1 minutės ir 50 sekundžių taškų sausros paskutiniame kėlinyje pirmuoju Lietuvos rinktinės dviženklininku tapo D. Sabonis (69:47). Suomiams dukart pavyko užpulti šeimininkų krepšį (69:51).

Ovacijomis buvo pasitinkamas Eimantas Bendžius, kuris pirmąkart žengė į aikštelę. Dar du sudėtingus taškus pelnę suomiai privertė D. Adomaitį prašyti minutės pertraukėlės (69:53). Po jos pakilęs R. Giedraitis taikliais tolimais metimais plėšė tinkliuką (75:55). Paskutinės minutės jau buvo tik formalumas – lietuviai šventė pergalę rezultatu 80:60.

Per didžiąją pertrauką Lietuvos krepšinio federacija už nuopelnus krepšiniui pagerbė du klaipėdiečius – federacijos prezidentas Arvydas Sabonis apdovanojimus įteikė Stasiui Kaupiui ir Valentinui Greičiūnui.

„Pasirinkti, kas paliks rinktinę – pats sunkiausias dalykas“

„Pirmiausiai, ačiū visiems fanams, kurie atvyko į „Švyturio“ areną. Po gražių epizodų jautėsi fanų palaikymas, kuris padėjo. Pačiose rungtynėse noro ir pastangų daug, o čia yra geriausias dalykas šiai dienai. Kas liečia pačią kokybę – gynyboje, kur norėjome keistis, kur nesikeiti, įvyko klaidų. Vėlgi, tai yra normalu. Puolime – po gerų situacijų gynyboje, kur turime įmesti taškus, mes padarome klaidas. Kitas dalykas – išpildymas. Perskubame, kažkas kažką primiršta, pavėluoja“, – po rungtynių pasakojo vyriausiasis Lietuvos rinktinės strategas D. Adomaitis

Spaudos konferencijoje taip pat buvo paskelbta, jog rinktinę palieka trys krepšininkai, tarp kurių buvo jaunasis Klaipėdos „Neptūno“ talentas Gytis Masiulis. Be Gyčio rinktinę priversti palikti Adas Juškevičius bei Martynas Echodas.

„Tai buvo viso trenerių kolektyvo sprendimas. Visada treneriui tokie pasirinkimai yra sunkiausi, bjauriausi, nes visi žaidėjai, kurie atvažiuoja į rinktinę, tikrai dirba fantastiškai, pastangos yra maksimalios, o gale tik gali padėkoti“, – savo pasirinkimą paaiškino D. Adomaitis

Pagrindinis A. Juškevičiaus konkurentas buvo Rokas Giedraitis, kuris per dvejas sužaistas rungtynes daugiau laiko praleisdavo gynėjo pozicijoje. Ši pozicija jam nėra tokia svetima, tačiau Berlyno ALBA ekipoje Rokas žaidė lengvojo krašto pozicijoje.

„Mes norime turėti vieną išreikštą snaiperį, metiką. Rokas toks yra. Rungtyniaudamas Berlyno ekipoje jis tai įrodė. Planuojame žaisti dviem dideliais – J. Valančiūnu ir D. Saboniu, tad Rokas ir gynėjo, ir lengvojo krašto pozicijose yra labai tinkamas“, – teigė D. Adomaitis

Rungtynių metu kiek susižeidęs buvo Mantas Kalnietis, tačiau vyriausiasis rinktinės strategas patikino, jog viskas yra gerai.

Šiuose rungtynėse lietuviams dar teko verstis be J. Valančiūno, tad D. Adomaitis vidurio puolėjo pozicijoje norėjo patikrinti D. Sabonį. Lietuvos rinktinės treneris minėjo, jog Domantui nepavyko išvengti broko, vėlavimų, klaidų, tačiau viskas yra pateisinama, kadangi tai yra dar tik ankstyva pasirengimo stadija.

D. Saboniui per 21 minutę pavyko įmesti 11 taškų, išprovokuoti 4 varžovų pražangas, sugriebti 3 atšokusius kamuolius bei 3 kartus sėkmingai perduoti kamuolį komandos draugui.

Akcentavo klaidas

Po rungtynių savo mintimis pasidalino ir Mindaugas Kuzminskas, pelnęs 6 taškus, sugriebęs 4 atšokusius kamuolius bei efektyviais dėjimais ant kojų kėlęs visą „Švyturio“ areną. Be to, M. Kuzminsko +- reitingas buvo geriausias Lietuvos rinktinėje (+17).

„Sulaukti senbuvių – geras jausmas. Pagaliau visi galime treniruotis, pagaliau galime akcentuoti pagrindinius dalykus. Apskritai, geras jausmas sužaisti rungtynes Lietuvoje, nes visi to pasiilgo – tiek žiūrovai, tiek mes. Džiugu, kad pavyko iškovoti pergalę“, – pasakojo Lietuvos rinktinės lengvasis kraštas.

M. Kuzminskas greitoje atakoje puikiai perdavė kamuolį D. Saboniui, o sugavęs kamuolį Sabonis patikrino lankų tvirtumą „Švyturio“ arenoje.

„Domantas palieka labai gerą įspūdį. Mes su Domu esame žaidę ir Malagoje, ir rinktinėje, o vienas kitą ne tik mes jaučiame, bet, manau, kartu lengviau jaučiame komandos ritmą. Domantas turi daug gerų savybių, kurių šiaip neišugdysi – aikštės matymas, krepšinio suvokimas. Pirmoje pusėje galbūt jam nesisekė įmesti, tačiau Domantas puikiai skirstė kamuolius komandos draugams. Tokį žaidėją norėtų turėti kiekviena komanda“, – pasakojo M. Kuzminskas.

Po dvikovos apie šlifuojamus dalykus paklaustas Kuzminskas iškart pasakė, jog reikia taisyti klaidų skaičių, kadangi šiose rungtynėse buvo suklysta 13 kartų. Tuo tarpu suomiai prarado 10 kamuolių.

„Negalime tiek klysti elementariose situacijose. Su visa pagarba suomių komandai, turime žaisti daug kokybiškiau ir taip pat išpildyti tai, ką sugalvojame. Negalime po minutės pertraukėlės išeiti susitarę ir to neatlikti. Tai – mūsų kokybės ir kokybės klaidos, kurias reikia išgyvendinti“, – dėstė M. Kuzminskas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”96418,96419,96420,96421,96422,96423,96424,96425,96426,96427,96428,96429,96437,96438,96445,96446,96447″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Vyks grožio mugė „Stilius ir skonis“

Gegužės 18 dieną, šeštadienį, „Švyturio” arenoje vyks mados ir grožio mugė „Stilius ir skonis“. Šis mugių ciklas džiugina stiliui ir ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

ELTA

Lietuvos karo laivas dalyvauja tarptautinėje operacijoje Baltijos jūroje

Lietuvos kariuomenė (LK) praneša, jog nuo pirmadienio Lietuvos karo laivas „Skalvis“ dalyvauja Baltijos jūroje vykstančioje tarptautinėje sprogmenų paieškos ir naikinimo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This