Pirmadienį į Klaipėdą atplauks du kruiziniai laivai

Uostas ir jūra

Rugpjūčio 5 d. Klaipėdoje viešės du kruiziniai laivai. 9.30 val. Kruizinių laivų terminale švartuosis „Hebridean Sky”, o vidurdienį prie jo prisijungs „Seven Seas Explorer”. Pirmasis laivas Klaipėdoje bus iki 19, antrasis – iki 21 val.

„Hebridean Sky” yra buvęs ekspedicijų laivu, vykdavusiu į Arktį ir Antarktį. cruisemapper.com nuotr.

Anot „Cruise Services Klaipėda” kruizų aptarnavimo vadovės Agnės Mikniūtės, „Hebridean Sky” į Klaipėdą atvyksta pirmą kartą, todėl laivo kapitonui bus įteiktas mūsų miesto herbas. Laivas lankėsi Klaipėdoje 2004 m. tik tuomet jis vadinosi „Island Sun”. 2016 m. laivas buvo rekonstruotas ir pervadintas. Šį kartą šiuo laivu atvyks apie 100 keleivių. Šiemet laivas dar sugrįš į Klaipėdą rugsėjo 8 ir 25 dienomis.

90 m ilgio, 7 denių laivas buvo pastatytas 1991 m. Italijoje. Šis su Bahamų vėliava plaukiojantis laivas priklauso mažųjų kruizinių laivų kategorijai. Juo gali plaukti ne daugiau kaip 120 keleivių. Laive nuolat dirba 72 įgulos nariai. Visos penkiuose deniuose išdėstytos kajutės – apartamentai.

Laivas priklauso Didžiosios Britanijos kompanijai „Noble Caledonia”. Seniau tai buvo ekspedicijų laivas, vykdavęs į Arktį ir Antarktį.

Laivu „Seven Seas Explorer” į mūsų miestą atvyksta 695 svečiai iš 28 valstybių. Didžioji laivo keleivių dalis iš JAV.

„Seven Seas Explorer” į Klaipėdą atvyksta kasmet nuo 2017-ųjų. Šiemet tai jau bus antras šio laivo vizitas mūsų mieste. Iš Stokholmo išplaukęs laivas 10 dienų kruizo po Baltijos jūrą metu dar aplanko Estiją, Rusiją, Suomiją, Latviją, Vokietiją bei Daniją. Į Klaipėdą „Seven Seas Explorer” atvyksta iš Rygos. Vėliau laivas vyks į Rostoką.

cruisemapper.com nuotr.

Su Maršalo salų vėliava plaukiojantis laivas priklauso JAV kruizinių linijų kompanijai „Regent Seven Seas Cruises”. 224 m ilgio laivas buvo pastatytas 2016 metais Italijoje. Laive yra 13 denių ir tik 377 kajutės. „Seven Seas Explorer” laivu vienu metu gali keliauti 750 keleivių bei 542 įgulos nariai.

Pasak laivo savininkų, „Seven Seas Explorer” yra vienas prabangiausių kruizinių laivų pasaulyje. Visos laive esančios kajutės – interjero dizainerių sukurti apartamentai. Viršutiniuose deniuose esančios kajutės yra teminės. Interjero temos varijuoja nuo prašmatnaus vasaros namelio iki Parko Aveniu apartamentų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Pirmasis šiemetinis kruizinis laivas Klaipėdoje turėjo ir svarbią užduotį

Penktadienio rytą į Klaipėdos uostą įplaukęs laivas „Hamburg“ kaip ir prieš metus atidarė Klaipėdos kruizinių laivų sezoną. Su Bahamų vėliava ...
2023-04-21
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Kruizinių laivų turistai labiausiai nusivilia Palanga

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, vertindama šių metų rezultatus, konstatuoja, kad kruizinė laivyba jau atsigavo po COVID-19 ribojimų. Žinia, 2020 ...
2022-10-13
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdą jau aplankė 35 629 keleiviai

Per šių metų sausio–rugpjūčio mėnesius Klaipėdos uoste jau krauta daugiau nei 23,8 milijono tonų krovinių. Generalinių krovinių, kuriems priskiriami kroviniai ...
2022-09-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This