Klaipėdiečiai sužibėjo Lietuvos lengvosios atletikos čempionate

Sportas

Palangoje vykęs Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas buvo sėkmingas klaipėdiečiams Benediktui Mickui, Šarūnui Banevičiui ir Osvaldui Gedrimui.

Benediktas (treneris Mindaugas Krakys) 800 m bėgimo rungtį šiame čempionate laimėjo ketvirtą kartą iš eilės. Šįkart jo rezultatas –  1:50.67.

Alfredo Pliažio nuotr.

Šarūnas Banevičius (treneris Valerijus Murašovas) rutulio stūmime(18.77) pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą ir čempionu tapo šeštą kartą. Tai jau penktas iš eilės toks jo iškovotas titulas.

Alfredo Pliažio nuotr.

Osvaldas Gedrimas, treniruojamas Justino Martinkaus, šuolyje su kartimi sektoriuje įveikė penkių metrų ribą ir pasiekė asmeninį rekordą. Tai yra penktas rezultatas Lietuvoje per visą istoriją, paskutinį kartą 5 metrus Lietuvos šuolininkai buvo įveikę prieš 28 metus. Tai ketvirtas šio sportininko Lietuvos čempiono aukso medalis, kartu atnešęs ir naują Klaipėdos miesto rekordą.

Alfredo Pliažio nuotr.

Kitų klaipėdiečių rezultatai čempionate: Arminas Čečkauskas (tr. V.Murašovas) rutulio stūmime iškovojo antrąją vietą, įrankį nustūmęs 16,72 m; Erika Krūminaitė (tr. Vita Baronienė) antrus metus iš eilės iškovojo sidabro medalį 400 m barjeriniame bėgime (1:01.71) ir bronzą 400 m bėgime (55.77 sek.); Gabija Klimukaitė (treneriai tėvas ir sūnus Donatai Senkai) užėmė antrąją vietą ir pasiekė asmeninį rekordą 100 m barjeriniame bėgime (14.55 sek); Satera Balčaitytė (tr. Alvydas Šilauskas) šuolio į aukštį sektoriuje įveikė kartelę, pakeltą į 1,7 m aukštį, ir iškovojo trečią vietą.

Į Europos lengvosios atletikos komandinį čempionatą, kuris vyks Norvegijoje Sadneso mieste rugpjūčio 9-11 dienomis, Lietuvos rinktinės sudėtyje išvyks ir būrys klaipėdiečių: B. Mickus, O. Gedrimas, Š. Banevičius, E. Krūminaitė ir treneris M. Krakys. Lietuvos rinktinės varžovais bus ir dėl kelialapio į aukščiausią lygą kovos 11 senojo žemyno komandų: šeimininkai norvegai, Turkijos, Airijos, Baltarusijos, Belgijos,Vengrijos, Slovakijos, Olandijos, Portugalijos, ir Rumunijos ekipos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdiečiui - Europos čempionato bronza

Trečiadienį Torunėje (Lenkija) vykstančiame XIV Europos meistrų uždarų patalpų čempionato diene antrą medalį iškovojo Klaipėdos sporto klubo „Ąžuolas“ narys. Šįkart ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Sportas

Vytautas Milius - Europos čempionas

Sekmadienį Torunėje (Lenkija) prasidėjo XIV Europos meistrų uždarų patalpų čempionatas – EMACI 2024. Lietuvos rinktinėje yra ir septyni Klaipėdos sporto ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This