Palangoje – žalios ir saugios europiečių atostogos

Regionas

Šį šeštadienį, rugpjūčio 10 d., Palangoje Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje organizuoja renginį „Žalios ir saugios europiečių atostogos 2019“, į kurį apie saugumą drauge pakalbėti pakvietė įvairias kasdienį žmonių saugumą užtikrinančias tarnybas.

Palangos kurortas ir vasara pasirinkti neatsitiktinai – norima atkreipti atostogaujančių dėmesį ir priminti apie saugumą net ir poilsio metu.

Vasarą Palangoje renginių netrūksta. Livijos Grajauskienės nuotr.

Organizatoriai informuoja, jog centrinėje Palangos aikštėje (Vytauto g. 96A) visą popietę vyks pramoginės-edukacinės veiklos, bus galima susipažinti su skirtingomis tarnybomis: Lietuvos muitine, Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūra „Frontex“, Lietuvos kariuomene, Valstybės sienos apsaugos tarnyba, priešgaisrine gelbėjimo tarnyba, greitosios medicinos pagalba, daugiau sužinoti apie Europos sveikatos draudimo kortelę.

Renginio metu bus galima pasigaminti suvenyrų iš natūralių medžiagų, pažaisti iš antrinių žaliavų pagamintais žaidimais. Poilsiautojai galės išbandyti virtualiosios realybės pramogas, pasitikrinti žinias viktorinoje ir laimėti vasariškų prizų.

15.30–18.30 val. planuojamas pėsčiųjų žygis per Palangą su sveikatingumo motyvuotoja, sporto žurnaliste Vlada Musvydaite. Žygio metu dalyviai ne tik aplankys gražiausias Palangos vietas, bet ir sužinos, kas yra taktiliniai žemėlapiai, kokių atliekų poilsiautojai daugiausia palieka Palangos paplūdimiuose. Gelbėtojai pademonstruos, kaip suteikti pirmąją pagalbą skęstančiajam. Skelbiama, jog pėsčiųjų žygio trasa tinkama šeimoms su vežimėliais ir augintiniais.

19.30–20.30 val. Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius pasakos apie nutrūktgalviškus nuotykius ir saugumą kelionėse. Keliautojus kalbins rašytojas Aidas Puklevičius.

Renginius 20.30 val. užbaigs gyvo garso „Lemon Joy“ koncertas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Žymūs keliautojai gimnazistus drąsino veikti

Klaipėdos Baltijos gimnazija tęsia prasmingų susitikimų ciklą. Sausio 27 d. gimnazistai turėjo progą pasikalbėti su keliautojais-žurnalistais Martynu Starkumi ir Vytaru ...
2023-01-31
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Kviečia leistis į virtualią kelionę jūromis ir vandenynais

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai 2021-ieji – ypatingi metai. Birželio 3-ąją Uosto direkcija švęs 30-ąjį savo gimtadienį ir visus, besidominčius ...
2021-04-22
Skaityti daugiau

Regionas

Poilsiautojai aiškinosi, kaip kasdienius įpročius paversti tvariais

Palangos gyventojai ir svečiai šeštadienį laiką leido renginyje „Žaliosios europiečių atostogos Palangoje 2020“. Įvairių edukacinių ir kūrybinių dirbtuvių bei kitų ...
2020-08-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This