Teismas nerado Eugenijaus Gentvilo kaltės

Uostas ir jūra

Trečiadienio popietę Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad Uosto direkcijos, kai jai dar vadovavo  Arvydas Vaitkus inicijuotas ieškinys klaipėdiečiui Seimo nariui Eugenijui Gentvilui, prieš tai dirbusiam šios valstybinės įmonės vadovu, yra atmetamas.

Eriko Ovčarenkos nuotr.

„Baigėsi 3 metus vykęs politinis persekiojimas, kuris atėmė daug laiko, kainavo daug asmeninių lėšų ir kenkė mano, kaip politiko reputacijai. A. Vaitkus, tapęs socialdemokratų kandidatu į Seimą 2016 m., pateikė pretenziją dėl 2 mln. eurų tariamos žalos Uosto direkcijai. 2018 m. nusprendęs kandidatuoti į Klaipėdos merus su valstiečiais – žaliaisiais, pateikė ieškinį teismui“ – proceso eigą pranešime spaudai komentavo Liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Gentvilas.

Teismas taip pat nusprendė, kad Uosto direkcija turi kompensuoti E. Gentvilo patirtas bylinėjimosi išlaidas.

„Šiais savo veiksmais A. Vaitkus pats padarė finansinę žalą Uosto direkcijai. Man bus kompensuota 18 300 eurų, Uosto direkcijos advokatų paslaugos kainavo 25 200 eurų ir dar uostas sumokėjo 11 000 eurų žyminio mokesčio. Taigi, valstybės įmonės vadovo politikavimas valstybei kainavo beveik 55 tūkstančius eurų“, – teigia E. Gentvilas.

Uosto direkcija iš E. Gentvilo siekė prisiteisti beveik 2 mln. eurų. Tokią žalą ji esą patyrė, kai laiku nesumokėjo dalies pinigų rangovams „Klaipėdos hidrotechnika“, „Strabag Wasserbau GmbH“ ir „Rohde Nielsen A/S“, o teismai dėl to priteisė sumokėti baudas, delspinigius, palūkanas ir bylinėjimosi išlaidas.

Ar Uosto direkcija skųs tokį sprendimą dar neaišku.

„Labai atsiprašome, tačiau negalime komentuoti ar vertinti teismo sprendimo, kol nesusipažinome su visa medžiaga”, – sakė Uosto direkcijos generalinio direktoriaus padėjėja ryšiams su visuomene Dovilė Ringis.

2 Comments

  1. z

    idomu, kad direkcija dar nesusipazinusi su visa medziaga, o liberalai jau seniai susipazine ir paskelbe! 🙂

    Reply
    • 8

      Isvadą zino ir liberalai ir direkcija, nes teismas ta isvada paskelbe.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This