Brigados „Žemaitija“ kariai vyks į pratybas

Regionas

Rugpjūčio 12–22 dienomis Generolo Silvestro Žukausko poligone (Pabradėje) vyks Klaipėdoje įsikūrusios Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ organizuojamos pratybos „Budrus Grifonas 2019“. Pratybose dalyvaus daugiau kaip 1000 karių, kurių didžiąją dalį sudarys MPB „Žemaitija“ vienetų kariai, Baltijos bataliono kuopa ir uostamiestyje šiuo metu įsikūręs Portugalijos rotacinių pajėgų kontingentas.

Lauros Jokšaitės nuotr.

Pagrindinis pratybų tikslas – treniruoti ir įvertinti Lietuvos kontingentą Baltijos bataliono sudėtyje, taip pat treniruoti MPB „Žemaitija“ vienetus planuoti ir vykdyti gynybines operacijas bei įvertinti šiai brigadai priskirtų Generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos, Kunigaikščio Margirio pėstininkų batalionų ir prieštankinės kuopos nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių per 9 tarnybos mėnesius įgytą karinį pasirengimą. Anot Krašto apsaugos ministerijos pranešimo, bendros pratybos su Baltijos batalionu ir Portugalijos rotacinių pajėgų kontingentu sudarys geresnes sąlygas efektyviai vykdyti bendras užduotis taip gerinant sąveiką tarp sąjungininkų.

Paskutiniame pratybų etape bus vykdomas kovinis šaudymas iš skirtingų ginklų sistemų, naudojamų Lietuvos ir Portugalijos karių.

„Skirtingiems kariniams vienetams vykdant kovinį šaudymą skirtingomis sistemomis vienu metu, būtini ne tik geri individualūs ir komandiniai įgūdžiai, bet ir užtikrinta koordinacija tarp padalinių. Tokia dinamiška pratybų aplinka padės įvertinti Baltijos bataliono bei tarnybą baigiančius NPPKT karius ir bus naudinga patirtis į savo dalinius grįšiantiems profesinės karo tarnybos kariams”, – rašoma pranešime.

INFORMACIJA

Baltijos batalionas yra trijų Baltijos šalių (Latvijos, Estijos ir Lietuvos) ginkluotujų pajėgų projektas. Šį junginį Baltijos valstybės yra skyrusios budėti NATO greitojo reagavimo pajėgose (angl. NATO Response Force – NRF). Trišalio Baltijos bataliono uždavinys – pasirengti NATO greitojo reagavimo pajėgų budėjimui ir išlaikyti numatytą parengties lygį 2020 metais.

Į Baltijos batalioną, kuriam vadovauja ir didžiąją dalį sudaro Latvijos pirmasis mechanizuotasis batalionas, Lietuvos kariuomenė skiria Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Kęstučio bataliono pagrindu sudarytą štabo elementą, Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono būriu sustiprintą LDK KMPB I pėstininkų kuopą, kartu su ginklų būriu, logistinės paramos ir Karo medicinos tarnybos elementais bei Oro atakos valdymo grupę (angl. Tactical Air Control Party/Post – TACP) iš Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Gero maisto festivalyje - maisto gaminių įvairovė

Balandžio 6 d., šeštadienį, Klaipėdos „Akropolis“  lankytojus pakvies į naują renginį – gastronomijai dedikuotą Gero maisto festivalį. Atėjusieji į renginį ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Miestas

Aptartas pasirengimas mobilizacijos pratyboms

Penktadienį Brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligone Klaipėdoje vyko brigados „Žemaitija“ organizuojamas renginys – Lietuvos kariuomenės veiksmų su civilinėmis institucijomis derinimas ...
2024-03-16
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvoje - karinės pratybos

Sausio 15–18 d. Klaipėdos, Tauragės, Šilutės, Šilalės rajonų ir miestų savivaldybių teritorijose vyks Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This