Rūmai priminė Raimondo Karpavičiaus darbus

Verslas

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR), pranešdami apie vieno jų steigėjų, ilgamečio rūmų viceprezidento, UAB „Karpis“, „Marijampolės pieno konservai“ valdybos pirmininko 61-erių Raimondo Karpavičiaus mirtį ir kartu išreikšdami užuojautą jo artimiesiems, priminė velionio nueitą kelią verslo srityje.

R. Karpavičiaus kaip verslininko veikla prasidėjo jau 1991 metais, balandžio 15 d. Klaipėdoje oficialiai įregistravus uždarąją akcinę bendrovę „Karpis“ ir pradėjus uostamiesčiui būdingą krovinių ekspedijavimo veiklą.

„Tuomet įstatymai dar tik buvo kuriami, o prisiėmusiems visą verslo riziką teko galvoti ne vien apie geresnes verslo sąlygas. 1994 – 1995 m. klaipėdiečius stebino jau uosto prieigose sandėliuojamų plieno ritinių kiekis: tuo metu UAB „Karpis“ Lietuvos geležinkeliais per Klaipėdos uostą atidarė Rusijos Magnitogorsko metalurgijos giganto produkcijos eksportą į JAV ir Azijos šalis. Iš šių tranzitinių krovinių ekonominės naudos turėjo ir verslas, ir uostas, ir valstybė”, – rašo KPPAR.

Po dešimtmečio, pradėdama naują verslo plėtros etapą, R. Karpavičiaus valdoma bendrovė 2001 m. viešame aukcione įsigijo bankrutavusią Marijampolės pieno konservų įmonę, kuri ne tik atnaujino savo veiklą, bet vėl tapo viena didžiausių bendrovių Lietuvoje ir Baltijos šalyse. UAB „Karpis“ per tuos metus tapo įmonių grupe, prie kurios buvo prijungtos Lukšių pieninė ir „Belvederio“ sūrinė, įmonės užsienyje. Veikti Klaipėdoje su dešimtimi darbuotojų pradėjusi UAB „Karpis“ šiuo metu jungia grupės įmonių Lietuvoje ir užsienyje veiklą, kuriose šiandien dirba daugiau kaip 1200 žmonių.

Už didžiausios Baltijos šalyse pieno konservų gamybos įmonės veiklos atnaujinimą, gamybos modernizavimą ir investicijas į gamybos inovacijas, nuolatinę verslo plėtrą ir sėkmingą naujų lietuviškos produkcijos eksporto rinkų paiešką Europos, Azijos ir Afrikos šalyse Raimondas Karpavičius apdovanotas valstybiniais ir Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų apdovanojimais. Šių metų kovą UAB „Marijampolės pieno konservai“ tapo vienu iš Eksporto prizų už 2018 m. eksporto rezultatus laimėtojų.

„Raimondo Karpavičiaus labdaringa veikla mėgo tylą. Jis rėmė meną, kultūrą, įvairius mokslo ir socialinius projektus, knygų leidybą, sportą Klaipėdoje ir Marijampolėje, kaip buvęs profesionalus Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkas nebuvo abejingas Lietuvos futbolo situacijai. Reikšdami užuojautą dėl netekties Raimondo artimiesiems tikime, kad paskutinė jo valia – tapti atsakingais už darbuotojus, išsaugoti verslą, užtikrinti įmonių veiklos tęstinumą – bus įvykdyta”, – rašo KPPAR.

BNS skelbia, kad mirus R. Karpavičiui, jo valdomų įmonių akcijas perima jo brolis Henrikas Karpavičius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Vyks konferencija verslui tvarumo tema

Ketvirtadienį, kovo 7 d., nuo 10 val. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir juose veikiantis Europos įmonių tinklas (Enterprise ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūno Tumos demaršas: siūlo atmesti „pagalvės mokestį”

Klaipėdos miesto tarybos narys Arūnas Tuma, pripažindamas, kad jis pats yra suinteresuotas, pirmadienį vykusio Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Ministras: skrydis į Amsterdamą lems, ar bus naujų krypčių iš Palangos

Su Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) nariais ketvirtadienio popietę susitikęs susisiekimo ministras Marius Skuodis tikina, kad daugiau pastangų ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This