Privatus verslas daugiabučių apsupty pykdo gyventojus

Svarbu, Verslas

Vieno Naujakiemio gatvės kieme tarp daugiabučių šalia jau čia veikiančių Siuvimo namų ir Grožio salono kylantis dar vienas pastatas sulaukė aplinkinių namų gyventojų nepasitenkinimo.

Nors statybas vykdantis asmuo „Atvirai Klaipėdai” tvirtino darbus atliekantis teisėtai, paaiškėjo, jog kol kas leidimas statybai nėra išduotas.

Denis Objavin neatmetė galimybės dėl nuolatinių gyventojų trukdžių vystyti verslą kreiptis į prokuratūrą. Palmiros Mart nuotr.

Į „Atvirą Klaipėdą” kreipėsi Gyventoja pasivadinusi klaipėdietė, atsiuntusi tokį laiškelį: „Prašau pasidomėkite, kodėl Naujakiemio g. 6 a vyksta kažkokių medinių statinių statybos, nors pasidomėjus nėra išduotas nei vienas skelbimas, teritorija aptverta iki pat daugiabučio gatvės, nepalikus servitutinės zonos. Dar planuojama ten dastatyti du aukštus, tai toks statinys užstos daugiabučiams šviesos. Vargstam dabar jau su mašinų vietomis, namas didelis, o kieme vis pilna mašinų, kadangi Naujakiemio 6 a vyksta veiklos. Mano žiniomis, ten ilgai jis negavo leidimo kelti dar du aukštus, nes lygtais Naujakiemio 2 namas yra per arti. Jis yra susiformavęs savavališkai mašinom vietas, nors, mano žiniomis, prie pastato yra tik vienas įvažiavimas. Jau net laiptai yra privirinti, nors dar nėra gauti jokie leidimai”.

Palmiros Mart nuotr.

Pirmadienį popiet nuvykusi nurodytu adresu „Atviros Klaipėdos” žurnalistė sutiko čia besidarbuojantį patį žemės sklypo savininką Denis Objavin. Jis nelabai nustebo, sužinojęs, jog gyventojai pasiskundė žurnalistams.

„Yra čia tokie keli, kurie man nuolat nurodinėja, ką aš turiu daryti savo privačiame sklype”, – sakė jis. D. Objavin teigimu, visus būtinus dokumentus statybai jis turi, o jam priklausantis privatus sklypas yra suformuotas pagal 2011 metų patvirtintą detalųjį planą.

Paklaustas, kas įsikurs naujosiose patalpose, klaipėdietis teigė, jog tai yra laikinas statybininkų namelis, kuriame bus saugomi įvairūs statybai reikalingi įrankiai. Jo teigimu, yra gautas leidimas čia statyti 10 metrų aukščio pastatą.

D. Objavin ketina čia statyti 10 metrų aukščio pastatą. Palmiros Mart nuotr.

„Kai kurie žmonės dar nuo sovietmečio įsivaizduoja, jog viskas, kas yra aplinkui daugiabutį, priklauso jiems, nors šitoj vietoj jiems niekas nepriklauso. Geriau jie tvarką aplink savo laiptines prižiūrėtų, šiukšles susirinktų, o ne man nurodinėtų, ką aš turi daryti savo sklype”, – teigė D. Objavin, neslėpęs, jog įtaria, kas kreipėsi į „Atvirą Klaipėdą”.

„Čia tokia viena ateina ir nuolat aiškina, ko ji man čia neleis daryti”, – nepasitenkinimo gyventojų priekabėmis neslėpė verslininkas. Pasak jo, yra atvirkščiai –  esą jo privačiame sklype kai kurie priešais esančio daugiaaukščio gyventojai stato savo automobilius.

Nors D. Objavin teigė, jog priešais esančio daugiaaukščio gyventojai automobilius stato jo sklype, J. Drizgaitė minėjo, kad sklypo ribose parkavimo vietų nėra. Palmiros Mart nuotr.

„Buvau pakabinęs ženklą, kad tai yra privati parkavimo vieta, bet dabar tą ženklą dėl šventos ramybės paslėpiau po plėvele, tačiau jei jie ir toliau manęs nepaliks ramybėje, galbūt reikės kreiptis į prokuratūrą”, – teigė nelengvai verslą tarp daugiabučių vystantis klaipėdietis.

Visgi paaiškėjo, jog kol kas sklypo savininkas leidimo minėtai statybai neturi.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Statinių priežiūros poskyrio vedėjos Jurgitos Drizgaitės, prašymas leidimui, kaip žurnalistei tvirtino ir D. Objavin, buvo įkeltas į „Infostatybą”, tačiau jis atmestas dėl jame nustatytų trūkumų.

Ženklą apie privačias parkavimo vietas sklypo savininkas paslėpė po plėvele. Palmiros Mart nuotr.

„Neišlaikytas atstumas iki sklypo ribų pagal planuojamą aukštį, tam reikalingas Nacionalinės žemės tarnybos sutikimas. Taip pat sklypo ribose neįmanoma įrengti parkavimo vietų, jos turės būti įrengtos toliau”, – keletą nustatytų neatitikimų vardijo specialistė, patikslinusi, jog nustatyti tik paties prašymo, o ne sprendinių trūkumai. Juos pašalinus, leidimas statyboms gali būti išduotas.

Nors statinį D. Objavin įvardijo kaip pagalbines patalpas statybos įrankiams susidėti, projektiniuose pasiūlymuose jis vadinamas kūrybinėmis dirbtuvėmis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Chuliganai apgadino 4 automobilius

Sekmadienį apie 15 val. Klaipėdoje, Naujakiemio g., automobilių stovėjimo aikštelėje, pirminiais duomenimis, 24 ir 30 metų vyrai viešoje vietoje įžūliu ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Medikams nepavyko išgelbėti senjorės gyvybės

Klaipėdos policija pranešė, kad penktadienį, apie 14.19 val., Naujakiemio gatvėje, prie namo, ant žolės buvo rasta moteris, kuriai reikėjo medikų ...
2023-10-07
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sulaikė du plėšikus

Klaipėdos pareigūnai sulaikė du vyrus, kurie, kaip įtariama, per naktį galėjo apiplėšti du klaipėdiečius. Vienas ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus ...
2023-06-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This