Karklėje – klaidinanti žinia, bet jūroje maudytis draudžiama

Vasara

Trečiadienį po pietų gavus pranešimą apie neva ties Karkle jūroje pradingusį žmogų, į pagalbą puolė ir „Klaipėdos paplūdimių” gelbėtojai, nors jiems šis į Klaipėdos rajono teritoriją patenkantis pajūrio ruožas ir nepriklauso.

Pasak „Klaipėdos paplūdimių” direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, gavus pranešimą, į Karklę iškart nuplaukė jų vandens motociklas, o iš paskos dar nuvažiavo ir gelbėtojų keturratis.

Nuo trečiadienio jau maudytis draudžiama ir Smiltynėje. Palmiros Mart nuotr.

„Sužinojome, kad labai garbaus amžiaus moteris pranešė neva mačiausi skęstantį žmogų, bet ji pati netrukus dingo, o gelbėtojai išsiaiškino, kad tai greičiausiai buvo klaidinantis pranešimas,” – „Atvirai Klaipėdai” sakė A. Siakki.

Visgi ilgamečio gelbėtojo teigimu, šiomis dienomis Baltijos jūra yra labai pavojinga, joje ne tik didelis bangavimas, bet ir didžiulė trauka, todėl visuose Klaipėdos paplūdimiuose kabo raudonos vėliavos, įspėjančios, jog jūroje maudytis draudžiama.

Nuo trečiadienio jau raudona vėliava kabo ir Smiltynėje – iki tol čia maudytis buvo galima, o geltona vėliava tik įspėjo būti atsargiems.

Dėl didelės jūros traukos, dugne atsiradusių duobių bei iki 19 laipsnių sušilusio jūros vandens gelbėtojams šiomis dienomis darbo netrūksta.

„Vakar (antradienį- aut. pst.) teko girtą asmenį Antrojoje Melnragėje ištraukti, kai į srovę pakliuvo, taip pat vakar dar dviem žmonėms tarp Pirmos ir Antros Melnragės reikėjo pagalbos, nes negalėjo grįžti į krantą”, – gelbėtojų darbo kasdienybę pakomentavo A. Siakki, pasidžiaugęs, jog kol kas Klaipėdos paplūdimiuose šią vasarą dar nenuskendo nė vienas žmogus.

Iki šiol Lietuvos pajūryje du žmonės nuskendo Neringoje – Nidoje ir Juodkrantėje – ir viena moteris – Šventojoje.

Gelbėtojai pataria, kaip elgtis, patekus jūroje į duobę:

Žmonės jūroje skęsta, nes pakliūva į duobę ir juos pradeda nešti į jūrą atgalinė srovė. Pakliuvę į srovę žmogus pradeda panikuoti, eikvoti energiją, gauna ne vieną gurkšnį ir taip nuskęsta. Patarimas: jei pakliuvot į duobę ir jus neša į jūrą, bet toje vietoje, kur ėjote maudytis, budi gelbėtojai, svarbiausia – nepanikuoti. Stenkitės ramiai išsilaikyti ant vandens paviršiaus ir gelbėtojas pastebėjęs jus ištrauks. Jeigu nutarėte išplaukti pats, savo jėgomis, tuomet svarbiausia plaukti atgal į jūrą ir arba į kairę, arba į dešinę. Išplaukti iš tos teritorijos, kur yra duobė. Nereikia skubėti ir stipriai plaukti. Ramiai išsilaikyti ant vandens ir plaukti palei krantą į dešinę arba į kairę. Taip išplauksit iš duobės ir jūra tada padės jums pati grįžti į krantą, kur jau duobės nebebus. Tad pagrindinis patarimas – nepanikuoti ir nesistengti labai greitai grįžti į krantą. Tai būtų tas pats, kaip upėje prieš srovę plaukti. 

1 Comment

  1. Miestietė

    Klaipėda neturi modernaus vandens pramogų parko. Ir problemų būtų mažiau.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajono keliams atnaujinti - 23 mln. eurų

Klaipėdos rajono savivaldybės investicijos į savo kelius – didžiausios Lietuvoje, tačiau tai – ne pabaiga, ir savivaldybė skelbia nežadanti mažinti ...
2023-09-11
Skaityti daugiau

Regionas

Dviračių take susidūrė penki dviratininkai: du pateko į ligoninę

Policijos paros suvestinėje skelbiama apie neįprastą eismo įvykį, kuriame nukentėjo du dviratininkai. Sekmadienį apie 14.24 val. dviračių take Palanga- Karklė, ...
2023-08-28
Skaityti daugiau

Vasara

Išvarė iš paplūdimio? (atnaujinta)

Su „Atvira Klaipėda” susisiekusi klaipėdietė Audronė (pavardė redakcijai žinoma) teigė buvusi šokiruota, kai pirmadienio pavakare jai su vyru bei dar ...
2023-08-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This