Klaipėdos miesto poliklinika: atstatytas istorinis teisingumas

Sveikata

Akylesni klaipėdiečiai bus pastebėję, jog jau porą savaičių, kaip yra pasikeitusi buvusio Klaipėdos pirminės sveikatos priežiūros centro iškaba – susigrąžintas poliklinikos pavadinimas. Tiesa, vietoj kažkada čia buvusiosios III-osios poliklinikos dabar ši viešoji įstaiga, esanti miesto savivaldybės pavaldume, vadinasi Klaipėdos miesto poliklinika.

„Mes tik atstatėm istorinę teisybę”, – paklausta, kas pasikeitė gydymo įstaigos darbe, pakeitus pavadinimą, teigė poliklinikos vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė.

Šioje gydymo įstaigoje pas šeimos gydytojus yra prisirašę 50 000 daugiausia pietinės miesto dalies klaipėdiečių. Palmiros Mart nuotr.

Pasak poliklinikos vadovės, ankstesnis buvęs pavadinimas neatitiko gydymo įstaigos vykdytos veiklos.

„Mes tik įgyvendinome sveikatos apsaugos ministro reikalavimą turėti tam tikrą specialistų skaičių, kad įstaiga galėtų būti savivaldybės poliklinika”, – formalų gydymo įstaigos pervadinimą paaiškino L. Venckienė, pridūrusi, jog dėl to prie poliklinikos prisirašiusiems klaipėdiečiams ar turintiems siuntimus pas čia dirbančius specialistus niekas nesikeičia.

Be šeimos gydytojų, kaip ir anksčiau, čia pacientus konsultuoja įvairių sričių medikai: neurologos, loristas, urologas, endokrinolgas, dirba echoskopuotojas, radiologai, veikia reabilitacijos skyrius, laboratorijos ir kt. Poliklinikoje nuolat dirba 10 odontologų, o vienas dantų ligų specialistas budi ir savaitgaliais, nors esą jo paslaugų prireikia nedaugeliui. Poliklinikoje pradėjo veikti ir naujas modernus akių ligų kabinetas.

Artimiausiu metu, pasak L. Venckienės, čia pradės dirbti kardiologas ir endoskopuotojas. Tikimasi, jog tai leis sumažinti pacientų, laukiančių šių specialistų konsultacijų, eiles.

Iš viso Klaipėdos miesto poliklinikoje dirba 311 darbuotojų, 40 iš jų – aptarnaujantis personalas, visi likusieji – medicinos darbuotojai.

Šioje gydymo įstaigoje pas šeimos gydytojus yra prisirašę per 50 000 daugiausia pietinės miesto dalies klaipėdiečių.

4 Comments

  1. profesoris

    ten gydytoju nera, ten dirba nusikalteliai, kurie nuo 90x metu o gal ir anksciau, fabrikuoja psichines sutrikimus, ir mazameciams ir suaugusiams. neismano nei kaip liga nustatyti, nei kaip gydyti, tada bando safabrikuoti psichinine diagnoze, depresija ar panasei, ir pastumti zmogu i psichiatrini pragara. bukit atsargi zmones, ne papulkit ant situ aferistu kabliuka..dabar pora seimos alegydytoju i psichiatre kuri visiems dabrikavo psichines diagnozes dirba taip pat ir nefridos klinikoje.

    Reply
  2. As

    Net nezinojau, kad savaitgaliais budi stomatologas ???

    Reply
  3. Klaipėdietė

    Net juokinga darosi. Jau pykčio nebeužtenka. Koks skirtumas kaip pavadinsi šią įstaigą? Pacientams svarbu gydymo kokybė ir tvarka laukiant gydymo paslaugų . O tvarkos kaip tik ir pasigendama. Didžiausia betvarkė iš visų poliklinikų , kuriose teko pabuvoti ir pavadinimas čia nieko nepakeis istorinis ar dar koks nors . Nejuokinkite kite ežių…

    Reply
    • Lol

      Cia tik tu juokini

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Su poliklinika atsisveikino dėl teisėsaugos ir politikų spaudimo?

Daugiau nei prieš dvejus metus skambiai pradėtas Specialiųjų tyrimų tarnybos (SST) tyrimas dėl galimos korupcijos, piktnaudžiavimo bei kitų nusikalstamų veikų ...
2023-10-05
Skaityti daugiau

Sveikata

Tirs, ar poliklinikos vadovė nebuvo pamaloninta dovanomis

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) skelbia apsvarsčiusi gautą pranešimą ir susipažinusi su papildomai gauta informacija gruodžio 21 d. posėdyje nusprendė ...
2022-12-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje daugėja sergančiųjų gripu ir peršalimo ligomis (papildyta)

Nors Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, nei Klaipėdoje, nei kitose Vakarų Lietuvos savivaldybėse (išskyrus Šilutę) sergamumas gripu bei ūminėmis viršutinių ...
2022-12-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This