Palangos paplūdimiuose – moderni smėlio valymo technika

Regionas

Palangos paplūdimiuose triūsia nauja ir moderni smėlio valymo mašina „BeachTech Marina“. Ekonomiškai ir tyliai dirbanti savaeigė technika kol kas neturi analogo Baltijos jūros regione.

Pasak Palangos miesto savivaldybės pranešimo, tokios technikos Palangai bei Šventajai labai trūko, nes anksčiau kurorto paplūdimiuose stambesnės atliekos buvo surenkamos rankiniu būdu.

„Nuo šiol Palangos paplūdimiai bus dar švaresni, tad poilsiautojai neabejotinai pajus kokybę. Šis automobilis yra labai kompaktiškas, pritaikytas kurortui“, – pranešime cituojamas kurorto meras Šarūnas Vaitkus.

Naujoji smėlio valymo mašina išbandyta antradienį, o  rezultatas nenuvylė – iš smėlio surinktos net smulkiausios, maždaug centimetro dydžio atliekos. Palangos savivaldybės nuotr.

Naujoji smėlio valymo mašina išbandyta antradienį, o  rezultatas nenuvylė – iš smėlio surinktos net smulkiausios, maždaug centimetro dydžio atliekos. Beje, šis valymas parodė, jog kurorto paplūdimiai yra išties švarūs, o tai, pasak Š. Vaitkaus, rodo aukštą poilsiautojų kultūrą.

Paplūdimius prižiūrinčios UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius direktorius Gediminas Valinevičius teigė, jog renkantis paplūdimio valymo techniką, svarbiausi kriterijai buvo naujausios technologijos, kompaktiškumas, taip pat norėta, jog mašina būtų savaeigė.

„Manau, išrinktas optimalus variantas, ir jau pirmosios šios technikos darbo dienos duoda gerą rezultatą. Iki šiol paplūdimių smėlis buvo purenamas traktoriaus velkamu kultivatoriumi, o didžiąsias atliekas komunalininkai rinkdavo rankiniu būdu. Smulkios, deja, likdavo smėlyje“, – sakė G. Valinevičius.

Komunalininkai naująja mašina paplūdimius planuoja valyti pagal poreikį, tačiau ne rečiau kaip du kartus per mėnesį, kaip to reikalauja higienos normos. Valymo darbai bus atliekami anksti ryte arba vakarais, kad netrukdytų poilsiautojams.

Produkto tiekėjo UAB „Hidora“ vadovas Vidas Nemanis teigė, kad palangiškių įsigyta paplūdimio valymo technika kol kas neturi analogo Baltijos jūros regione.

Palangos miesto savivaldybės įsigyta technika pagaminta Vokietijoje, ji įsigyta pagal Pietų Baltijos programos projektą „Atkurk Baltijos atsparumą“, kurio pagrindinis partneris yra Gdansko Technologinis universitetas.

Projekte dalyvauja 8 partneriai iš Lietuvos, Lenkijos ir Švedijos. Lietuvos partneriai yra Palangos miesto savivaldybė ir Klaipėdos universitetas.

Smėlio valymo mašina kainavo 141,5 tūkst. eurų, 85 proc. šios sumos finansavo Europos regioninės plėtros fondas.

1 Comment

  1. Švarus smėlis

    Klaipėda galės šį stebuklą bent pasiskolint. O tai toliau kalbų, trukusių beveik dešimtmetį, iš nulinės situacijos nepasistūmėta.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Darbėniškiai ketina inicijuoti seniūnijos prijungimą prie Palangos

Metanolio gamyklos statyboms Kretingos rajone, prie Darbėnų miestelio, nepritariantys gyventojai ketina inicijuoti Darbėnų seniūnijos prijungimą prie Palangos savivaldybės. Tai antradienį ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

ELTA

Palangoje pradėjo remontuoti polikliniką

Palangoje pirmadienį prasidėjo miesto poliklinikos atnaujinimo darbai. Juos užbaigti planuojama kitų metų pavasarį. Apie tai savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Regionas

Palangos koncertų salėje - Stasį Povilaitį menanti paroda

Palangos koncertų salė visuomenei atveria unikalią ekspoziciją – ketvirtadienio popietę čia atidaryta Lietuvos estrados legendai Stasiui Povilaičiui skirta paroda. Neįpareigojančioje ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This