Suskaitmenintos Klaipėdos kapinės

Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=074vQIBFSiM” align=”center”][vc_column_text]Klaipėdos savivaldybėje trečiadienį informavo, jog jau veikia nauja jos įsigyta paslauga – kompiuteryje arba mobiliajame telefone kiekvienas gali rasti tikslią Lėbartų ar Joniškės kapinėse palaidotų asmenų kapo vietą bei jos nuotrauką. Puslapyje https://kapines.klaipeda.lt/ užtenka tik suvesti mirusiojo vardą ir pavardę.

Pasak Savivaldybės administracijos Kapinių priežiūros skyriaus vedėjos Zinos Stankienės, šiuo metu abiejose veikiančiose uostamiesčio kapinėse yra per 40 000 kapų, kuriuose palaidota apie 75 000 asmenų. Pagal vidurkį apie 16 proc. kapų būna neprižiūrimi.

Skaitmeninio darbus Klaipėdoje atliko įmonė „Kapinių valdymo sprendimai”. Pasak jos vadovo Andriaus Trunovo, bendrovė šioje srityje specializuojasi jau trečius metus ir yra suskaitmeninusi apie 60 kapinių, kurios užima apie 10 proc. visų veikiančių šalies kapinių ploto.

„Klaipėdoje radome profesionalius specialistus. Užtruko daugiau nei metus, nes Lėbartai, mano žiniomis, yra antros pagal dydį kapinės Lietuvoje. Prie Klaipėdos projekto dirbo 20 žmonių – aštuoni atliko lauko darbus, dar aštuoni suvedinėjo duomenis, taip pat dirbo keturi programuotojai”, – sakė A. Trunovas.

Pasak jo, sukurta sistema yra „gyva” ir nuo šiol jau savivaldybės specialistai pildys naujus duomenis, įkels nuotraukas. O jei įkeltosios mirusių artimiesiems atrodo netinkamos, anot Z. Stankienės, žmonės gali atsiųsti savas adresu zina.stankiene@klaipeda.lt ir jos bus pakeistos.

Prie kapinių vartų bus pakabintos lentelės su QR kodu, kurį nuskenavus telefonu atsidarys paieškos puslapis, ten bus galima ieškoti kapo, o „Google Maps” arba „Waze” nuves iki jo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sistema savivaldybei atsiėjo 47 000 eurų.

„Kapinių valdymo sprendimai” jau yra suskaitmeninę ir Šilutės naująsias kapines, taip pat Gargždų. Dabar  darbuojamasi Priekulėje.

Savivaldybės atstovai perspėja, kad dėl galimo pirminio susidomėjimo gali pasitaikyti sistemos trikdžiai, bet jei bus tokių atvejų, į juos žadama reaguoti operatyviai.

INFORMACIJA

2017 m. Vyriausybė nustatė tvarką, kaip turi būti apskaitomi netvarkomi kapai. Tais pačiais metais Klaipėdos miesto savivaldybė 2017-11-23 patvirtino sprendimu Nr. T2-315 netvarkomų kapaviečių pripažinimo neprižiūrimomis ir kapavietės identifikavimo komisijos nuostatus.

Tokių kapaviečių stebėjimą vienus metus vykdo Kapinių priežiūros skyriaus specialistai. Ir jei kapavietė netvarkoma toliau, jos stebėjimas perduodamas komisijai, kuri sprendimą priima ne anksčiau kaip po dviejų ir ne vėliau kaip po trijų metų. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

21 Comments

  1. Klaipēdietis

    Kur komentaras papūgos prarijo.Jei prarijo ,tai nieko baisaus.Per tv.pakomentuotas šitas reginys su artimaisiais manom bus gražesnis,gyvensis,spalvotas ,tikroviškesnis,kaip artojēliai užsiima ekskursija kapuose,amžino poilsio vietoj,kai lankome artimuosius.Gražu,manom bus.

    Reply
  2. Laima

    Nevisas kapavietes,galima surasti Joniškės kapinėse.Nėra pažymėta-Šileikų kapo: Bronislava Šileikienė(1892-1973) ir Aleksandras Šileika(1892-1974).Kvartalas ir kapavietės nr.? Kodėl?

    Reply
  3. GINTAUTAS

    PASIPIKTINES TUOM KAD ANT DIENU RADAU APDERKTA ZMONOS KAPA . SALIA LAIDOJO ZMOGU IR AISKU DOUPKASIAI PRITERSE .KAPO PAGRINDAS GRANITINIS

    Reply
    • Qqruzas

      Prie ko suskaitmeninymas ir apdergimas?

  4. Rita.

    Sveiki, norėjau įsitikinti, kaip veikia ši programėlė. Žinau, kur ir kada palaidotas mano artimas žmogus ( 2014 m. Lėbartuose), bet programėlė išmeta, kad kapo nerasta. Kodėl?

    Reply
  5. Elona dobrovolceva

    Aš ieškau ir sawo močiutės kapo Stefanija simonaviciene ir Antanas Simonavičius kartu palaidoti ir pusėse Jolanta vainoriene

    Reply
    • Karina

      Norėčiau rasti tečio kapą Sergej Tamašauskas miręs 2016-10 Lėbartų kapinėse buvom nuvykę pravaikšiojom 2val. Bet neradome ir programėlėje neradome.

  6. Stase Petrauskiene

    Taip ir nesupratau Joniskes kapines suskaitmenizuotos ar ne? Ar is viso paprastam zmogui imanoma surasti kapa? Prasyciau parasyti nuorodas Joniskes kapinese kaip ieskoti reikiama kapa. Mano el pastas stasys.saulys@gmail.com

    Reply
  7. Vytautas

    Aš ieškau giminaičio palaidojimo vietą, mirties datą. Iš artimųių pasakojimo žinau, kad tai Jonas Dalangauskas, palaidotas 1989 m. Gimęs 1916.07.04.Ten pat turėtų būti palaidota
    ir jo žmona Domocelė Kuprelytė Dalangauskienė 2003.03.13

    Reply
  8. Klaipėdietis

    Dar ne viską padarėt, Joniškes kapinių kolumbariumu nesuskaitminot dar. Ir neina surasti tų, kurie yra ten.

    Reply
    • Vietinis

      Ir netik, pvz ne visų žmonių kapus atrandi, gal čia juos perlaidojo kitur, kad neina surasti

    • Žmogus

      Ir jeigu perlaidoja, tegul artimieji perspėja, ne visi atranda ir nori daug kas aplankyti, galėtų uždrausti tuos perlaidojimus

  9. Salomėja

    Nuoširdus ačiū už šią paslaugą. Lengvai radome prieš 45 metus Joniškės kapinėse palaidoto giminaičio kapą ir jį sutvarkėme.

    Reply
  10. Rasa

    Ačiū visiems, prisidėjusiems prie kapinių suskaitmeninimo. Manau, kad tuo nepatenkinti tik tie, kurie kapų neprižiūri.

    Reply
  11. Ina

    Man net neranda kapo kur palaidota mama ir brolis.

    Reply
  12. Se

    Programėlė su metų senumo duomenimis!!! Prieš metus palaidojau mamą. Ten jos nėra šalia kitų artimųjų. Nuotraukos senojo kapo.

    Reply
  13. Anonimas

    Kad ta sistema veikia kol kas… Siaip sau. Bet pradzia yra.

    Reply
  14. Laima

    Kam to reikia? Ar tai jau taip aktualu?

    Reply
    • Laimai

      Tiems, kam to reikia. Ne visi juk dažnai lankome tolimesnių giminaičių, draugų, pažįstamų kapus, o kartais taip norisi pabūti šalia kapo, pabūti mintimis. O klaidų yra, bet juk nurodytas emailas, nepatingėkit parašyti ir klaidas juk ištaisys.

  15. Alfa

    Kaip atrasti nuotrauka? Nepavyksta

    Reply
  16. Į. Nariūnienė

    Deja, kapavietės nuotraukos jokios nėra

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Svarbu, Temos

Naujos vietos Klaipėdos kapinėms paieška: rengs dar vieną galimybių studiją (atnaujinta)

Panašu, jog buvęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas buvo teisus, prieš metus teigęs, jog klaipėdiečių palaikų laidojimui skirtos naujos vietos ...
2023-11-01
Skaityti daugiau

Transportas

Kaip autobusai veš į kapines?

Jau savaitę į miesto kapines važiuoja papildomi autobusai. Laikinieji tvarkaraščiai yra paskelbti Klaipėdos keleivinio transporto tvarkaraščių skiltyje. Sąlygos lengvaisiais automobiliais ...
2023-11-01
Skaityti daugiau

Miestas

Asfaltuos Lėbartų kapinių takus

Klaipėdos savivaldybė siekia dar šiais metais išasfaltuoti Lėbartų kapinių, Klaipėdos rajone, takelius. Šiems darbams numatoma skirti apie 40 tūkstančių eurų.  ...
2023-08-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This