Renginys „Ką darai, daryk gerai!“ atvyksta į Palangą

Regionas

Renginių ciklas „Ką darai, daryk gerai!”, pritraukiantis šimtus vilniečių pasiklausyti įkvepiančių, motyvuojančių ir atvirų pokalbių apie įdomiausius žmonių karjeros kelius ir klystkelius, keliasi į Palangą.

„Ką darai, daryk gerai! #9 Palanga edition“ vyks kultūros bare „Kablys: Jūra + Kultūra“, rugpjūčio 21-ąją.

„Šių renginių esminis tikslas – atsakyt į visų mūsų širdyse virpantį klausimą: „Kaip ir aš galiu mylimą veiklą paversti savo kasdieniniu darbu ir tikrų tikriausiu pragyvenimo šaltiniu?” Nors tokiame kontekste esame įpratę girdėti sėkmės istorijas, renginiuose pranešėjai pasakoja apie savo tikrą, nenugludintą, dažnai liūdną ar net juokingą kelią į mylimą veiklą. Pirmą kartą renginyje savo patirtimi dalinsis šiuo metu Palangoje reziduojanti Neringa Rekašiūtė – fotografė, poetė, žmogaus teisių aktyvistė, nuolat stebinanti savo idėjomis ir kūryba”, – rašoma pranešime.

N. Rekašiūtė, pasidalinusi žinute „Instagram“ platformoje, kad rugpjūčio 21 d. kalbės šiame renginyje, kreipėsi į savo sekėjus patarimo: „Jaučiuosi lyg būčiau nugyvenus kokius 7 skirtingus gyvenimus, nežinau, apie kurį etapą pasakoti. Londoną ir bohemą? Politikos mokslus? Socialinį aktyvizmą? Nuogų moterų fotografiją? Visaginą ir atominę tapatybę?“

N. Rekašiūtės darbai ir mintys spausdinti žymiausiuose žurnaluose ir laikraščiuose („The Guardian“, „The Huffington Post“, „Dazed&Confused“, „Vanity Fair Italia“ ir kt.). O savo fotografijų darbais ji atskleidė užmirštą Visagino krašto grožį.

Renginio metu moteris dalinsis savo istorija apie visus nepavykusius kartus ir išmoktas pamokas.

Kitas vakaro pranešėjas taip pat fotografas – Motiejus Šalkauskas. Nors jo vardas Lietuvoje nėra gerai žinomas, užsienyje, o ypač Jungtinėje Karalystėje, jis lengvai atpažįstamas. Įvairių fotografijos asociacijų ir žurnalų Motiejus išrinktas kaip vienas iš 30 greičiausiai kylančių fotografų pasaulyje ir vienas iš 10 geriausių vestuvių fotografų JK, taip pat vienas iš 50 pasaulyje geriausių sužadėtuvių fotografų ir nominuotas, kaip vienas geriausių vestuvių fotografų Londone. Vyras studijavo istoriją Klaipėdos universitete ir dirbo viešbutyje, gerai net nežinodamas, ką nori toliau veikti. Kaip nuėjo tokį kelią, fotografas pasakos renginyje jau rugpjūčio 21 d.

Trečiasis vakaro pranešėjas – Nidas Kiuberis, vienas iš populiaraus kavos išsinešimui tinklo „Coffeine” įkūrėjų.

„Ką reikėtų žinoti prieš pradedant kurti tarptautinio lygio verslą? Kokie buvo sunkiausi momentai versle? Kokius iššūkius jam teko įveikti, kad sukurtų tokį stiprų prekės ženklą? Nidas dalinsis dar daug kam niekada negirdėtomis istorijomis apie didžiausias išmoktas pamokas”, – rašoma pranešime.

„Iki šiol renginiai vyko Kaune ir Vilniuje, tačiau sulaukėm nemažai socialinių tinklų žinučių, matome poreikį ir renginiui pajūryje. Kadangi pati esu iš Klaipėdos, o vaikystėje labai daug laiko praleidau Palangoje, kartu ir norisi prisidėti prie Palangos kultūrinio atgimimo, kurį dabar labai gerai matome“, – teigia renginio organizatorė Rasa Jusionytė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 situacija - Palangoje

Valstybės duomenų agentūra praneša, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 38 nauji susirgimai COVID-19 infekcija (devyni žmonės susirgo antrą kartą, du ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This