Klaipėdiečių startai Norvegijoje

Sportas

Sanese (Norvegija) baigėsi Europos komandinio lengvosios atletikos čempionato pirmos lygos varžybos. Čempionate startavo vienuolika komandų (Norvegijos, Portugalijos, Baltarusijos, Olandijos, Belgijos, Turkijos, Airijos, Rumunijos, Vengrijos, Slovakijos), tarp jų – ir Lietuvos. Jos sudėtyje buvo ir keturi Klaipėdos lengvosios atletikos atstovai – Benediktas Mickus, Šarūnas Banevičius, Osvaldas Gedrimas ir Erika Krūminaitė.

Sėkmingiausiai iš klaipėdiečių Europos lengvosios atletikos komandiniame čempionate  sekėsi Benediktui  Mickui, kuris  800 m bėgimo rungtyje iškovojo 4 vietą ir šį nuotolį įveikė per 1 min. 50,40 sek. (Nugalėtojas Balašas Vindičas iš Vengrijos 1:49,62).

Sėkmingiausiai iš klaipėdiečių Europos lengvosios atletikos komandiniame čempionate  sekėsi Benediktui  Mickui, kuris  800 m bėgimo rungtyje iškovojo 4 vietą. Alfredo Pliadžio nuotr.

„Prieš patį startą jaučiausi prastai, bet kai liko 200 metrų, galvojau, kad jei ne dabar, tai nieko ir nebus. Finiše tiesiog pritrūko jėgų. Likus 50 metrų pajaučiau, kad aplenkė portugalas, po to airis, o aš jėgų jau nebeturėjau“, – sakė B. Mickus.

Vyrų rutulio stūmimo rungtyje Šarūnas Banevičius (treneris Valerijus Murašovas) buvo aštuntas, nustūmęs įrankį 17 m 72 cm. Šios rungties nugalėtojas olandas Denzelis Comenantia rutulį nustūmė 20,61 m.

Antrą karjeros rezultatą pasiekė Osvaldas Gedrimas (treneris Justinas Martinkus). Šuolininkas su kartimi įveikė 4 m 91 cm aukštį ir užėmė dešimtąją vietą. Nugalėjo norvegas Sondre Guttormsenas (5,51).

Erika Krūminaitė 400 m barjeriniame atrankos bėgime finišavo šešta ir į sekančios dienos finalą nepateko. Alfredo Pliadžio nuotr.

Trenerės Vitos Baronienės auklėtinė Erika Krūminaitė 400 m barjeriniame atrankos bėgime finišavo šešta (1 min 2,13  sek.) ir į sekančios dienos finalą nepateko užimdama čempionate vienuoliktą vietą. 400 m barjerinio bėgimo  finale nugalėjo norvegė Amalie Hamild Iuel, įveikusi bėgimo nuotolį per 55,80 sek.

Čempionatas baigėsi estafečių varžybomis. Moterų 4×400 komanda (Erika Krūminaitė, Modesta Morauskaitė, Eglė Balčiūnaitė ir Agnė Šerkšnienė) užėmė devintą vietą, nuotolį nubėgusios per 3 min. 36,97 sek. ir pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą.

Vienintelį kelialapį į Superlygos varžybas iškovojo portugalai, kurių sąskaitoje – 302 taškai. Rumunai, vengrai, slovakai ir lietuviai po dvejų metų varžysis antroje Europos komandinio čempionato lygoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas

Keičiasi „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkurso tradicija: finale - 6 nominantai

Antradienio naktį pasibaigus pirmajam „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ internetinio balsavimo etapui paaiškėjo, kad vos per plauką nuo galimybės varžytis finaliniame ...
2022-10-06
Skaityti daugiau

Miestas

Paaiškėjo „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkurso finalininkai

Pasibaigusio pirmojo internetinio balsavimo metu visuomenės sprendimu išrinktas šių metų „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkurso finalinis penketukas. Jame – net ...
2022-10-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This