Sutaupytos lėšos – kelio Klaipėda – Liepoja remontui

Transportas

Pasak Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) pranešimo, direkcija praėjusiais metais per rangos darbų viešuosius pirkimus sutaupė 65 mln. eurų, o per 7 šių metų mėnesius – jau 30,3 mln.

Teigiama, jog pertvarkant automagistralę Vilnius–Kaunas–Klaipėda sutaupyta 13,5 mln. eurų pirkimui suplanuotų lėšų.

„Per viešuosius pirkimus sutaupytoms lėšoms iš karto skelbiami nauji pirkimai keliams tiesti ar rekonstruoti. Pavyzdžiui, 2019 m. viešųjų pirkimų konkursų dalies sutaupymų dėka dar šiais metais planuojama suremontuoti 7,1 km ilgio ruožą A13 kelio Klaipėda–Liepoja“, – rašoma LAKD pranešime.

LAKD skelbia, jog jos piniginių srautų įsipareigojimai 2019 m. valstybinės reikšmės keliams administruoti, prižiūrėti ir tiesti jau sudaro 404,8 mln. eurų arba 100 proc. viso Kelių direkcijai skirto biudžeto šiems metams.

Be to, 2020 metams sudarytų sutarčių ir išlaidų suma jau siekia 215,3 mln. eurų.

Pasak Kelių direkcijos vadovo Vitalijaus Andrejevo, pasirašomos paskutinės sutartys šių metų projektams ir veikloms, kurios apima ne tik visas 2019 m. skirtas biudžeto lėšas, bet ir per viešuosius pirkimus sutaupytas lėšas. Taip pat vykdomos viešųjų pirkimų procedūros dėl kitų metų projektų.

Kelių direkcijos vykdomi projektai yra finansuojami iš nacionalinio biudžeto lėšų (Kelių priežiūros ir plėtros programos) ir Europos Sąjungos investicijų fondų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Svarbu, Transportas

Stabdomas dviračių eismas Kuršių nerijoje: darbus žada baigti tik vasarai įpusėjus (atnaujinta)

Nors vasariški orai į gatves išginė dviratininkus ir paspirtukininkus, Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) įspėja keliautojus iki vidurvasario susilaikyti nuo ...
2023-05-13
Skaityti daugiau

Transportas

Dėl neteisėtų keltų leidimų kreipėsi į FNTT

Lietuvos automobilių kelių direkcija, įvertinusi gautą AB „Smiltynės perkėla“ išduotų leidimų persikelti nemokamai per Kuršių marias sąrašą, jį patikrino ir ...
2019-06-05
Skaityti daugiau

Regionas

Palanga vartus atvers plačiau

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) praneša, kad su UAB „Hidrostatyba“, UAB „Šilutės automobilių keliai“ ir „Leonhard Weis RTE AS“ pasirašė ...
2017-12-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This