SGD terminalo paslaugomis naudosis „Eesti Energia“

Uostas ir jūra

Rugsėjį Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo, kurį valdo valdo AB „Klaipėdos nafta” (KN), paslaugomis pradės naudotis ketvirtasis naudotojas – Estijos energetikos bendrovė „Eesti Energia“.

Sutartis su naujuoju Klaipėdos SGD terminalo naudotoju pasirašyta ketvirtadienį. Planuojama, kad pirmasis Baltijos šalyse, Suomijoje, Švedijoje ir Lenkijoje veikiančios „Eesti Energia“ krovinys į Klaipėdą bus atgabentas rugsėjo pabaigoje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Su „Eesti Energia“ pasirašyta sutartis patvirtina, jog naudojimosi patikimai veikiančiu terminalu sąlygos tenkina terminalo naudotojus ir gamtinių dujų vartotojus Lietuvoje bei už jos ribų. Į kitas Baltijos šalis per Klaipėdos SGD terminalą importuotos dujos keliavo ir anksčiau, bet svarbu tai, jog žemų SGD kainų periodu verslo galimybę įžvelgė ir terminalo paslaugas išbandė net keli nauji terminalo naudotojai. Augantis Klaipėdos SGD terminalo naudotojų skaičius demonstruoja verslo pasitikėjimą mūsų įmonės kuriama vertės grandine, įneša daugiau konkurencijos ir leidžia tiekti dujas už konkurencingesnę kainą. Per vasarą terminalo naudotojų padvigubėjo, o rudens ir žiemos laikotarpiui užsakyti pajėgumai mus nuteikia optimistiškai – tikimės, jog išbandę paslaugas, naujieji terminalo naudotojai juo naudosis ir ateityje“, – pranešime spaudai cituojamas KN Klaipėdos SGD tarnybos vadovas Arūnas Molis.

„Savo klientams esame įsipareigoję siūlyti konkurencingą kainą bei išmaniuosius sprendimus. Dirbdami su Klaipėdos SGD terminalu žengėme žingsnį į priekį. Šis sprendimas, atsižvelgiant į situaciją rinkose, leis įsigyti dujas konkurencinga kaina, jas išdujinti ir patiekti klientams Baltijos šalyse“, – sakė Eero Sirendi, „Eesti Energia“ prekybos energija vadovas.

Anot pranešimo, palanki situacija tarptautinėse dujų rinkose lėmė, kad paskutiniais 2019 m. pirmojo pusmečio mėnesiais SGD terminalas veikė efektyviausiai nuo terminalo veiklos pradžios bei dujas tiekė ne tik Lietuvos, bet ir kitų Baltijos šalių klientams. Iš viso per pirmąjį pusmetį Klaipėdos SGD terminale priimta 15 SGD dujovežių (2018 m. 6 mėn. – 5 SGD dujovežiai), atgabenta 402 tūkst. t suskystintų gamtinių dujų (2018 m. 6 mėn. – 300 tūkst. t). Teigiama, kad iki spalio, kai baigiasi 2019 dujų metai, SGD terminalo pajėgumai beveik pilnai rezervuoti ir nebėra galimybės rezervuoti papildomų SGD dujovežių atvykimo laikotarpių.

Be naujojo naudotojo Klaipėdos SGD terminale teikiamomis išdujinimo paslaugomis šiemet naudojosi UAB „Imlitex“, UAB „Lietuvos energijos tiekimas“ ir AB „Achema“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Rengs specialistus SGD terminalui

Trečiadienį tarptautinė energijos terminalų operatorė AB „KN Energies“ (KN), suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivo-saugyklos „Independence“ techninė operatorė UAB „Hoegh ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Verslas

Pasirašyta sutartis dėl „Independence“ techninio operatoriaus

Valstybės valdoma AB „KN Energies“ pranešė, kad pasirašė sutartį su UAB „Hoegh LNG Klaipėda“, pagal kurią ši bendrovė tampa suskystintųjų ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This