„Žaliakalnio” gimnazija: asbestas liks, o emocijos?

Svarbu, Švietimas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Renovuojamoje „Žakalnio” gimnazijoje ketvirtadienį vykusiame gamybiniame pasitarime kartu su kitais specialistais apsilankęs Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis padėjo tašką asbestu izoliuotų vamzdžių istorijoje.

Kartu jis paprašė tiek mokyklos vadovą, tiek ir rangovus padėti į šalį emocijas ir pradėti normaliai bendradarbiauti, kad visi darbai būtų baigti laiku.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Bereikia rašto

„Vienas klausimas iškėlė didelį rezonansą, buvo ne taip suprastas. Niekam neprašant atkasti vamzdžiai ir siūloma juos demontuoti. Užsakovas su mokykla priėmė sprendimą, kad tai jiems nepriimtina. Reikia uždaryti dangas ir dirbti toliau kitus darbus”, – jau pačioje pasitarimo pradžioje informavo jam pirmininkavęs Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

„Išskirtinio būsto statyba” direktorius Mindaugas Citavičius priminė, kad dalis šachtų buvo atidaryta dėl to, kad reikėjo demontuoti  sienose esančius senus nuotekų vamzdynų stovus ir vietoje jų įrengti naujus tose pačiose vietose.

„Atsidarius pamatėme tuos vamzdžius ir nežinojome, ar visur tokie. Kai išgirdome, kad reikia tą palikti, tai taip ir darome. Tik reikia gauti oficialų raštą apie tokį sprendimą”, – sakė direktorius.

L. Dūda patikino, kad toks raštiškas atsakymas rangovui bus pateiktas per numatytą terminą.

Pasitarime dalyvavęs vicemeras Arvydas Celiulis dar pasiteiravo, ar nebuvo fiksuota mokykloje kokių ligų, kurias būtų galima sieti su asbesto poveikiu.  Gimnazijos vadovas Vitalijus Jakobčiukas patikino, kad nebuvo jokių ligų protrūkio, esą taip užbetonuotas asbestas tikrai negalėjo turėti jokio poveikio.

Nesutarimai liks praeityje?

„Išskirtinio būsto statyba“ trečiadienį raštu buvo kreipusis į Savivaldybės administracijos direktorių G. Neniškį dėl konfliktinės situacijos bendraujant su mokyklos direktoriumi.

Anot rangovų, jiems reikia demontuoti likusius, trečiame aukšte esančius šildymo radiatorių stovus ir seną apsaugos sistemą, o V. Jakobčiukas esą žodžiu paaiškino, kad statybininkai ten įleisti nebus, kol jis negaus aiškaus mero nurodymo.  „Išskirtinio būsto statyba“ paprašė atsakyti, ar tokie V. Jakobčiuko reikalavimai yra teisėti, nes sutartyje nėra numatyta rangovo prievolė derinti atskirus statybos darbų etapus su Klaipėdos meru. Pabrėžta, kad toks direktoriaus elgesys esą kelią grėsmę, kad darbai nebus atlikti kaip numatyta sutartyje – iki kitų metų rugsėjo.

„Matau, kad tarp rangovo ir mokyklos yra konfliktas, prasidėjo rašinėjimasis. Vyrai, paspauskit ranką ir baikit tas nieko nelemenčias diskusijas, iš to niekas nesigaus. Visų interesas, kad mokykla būtų suremonuota ir tai būtų padaryta kokybiškai. Matot, kiek žmonių domisi šia tema po jūsų pasirašinėjimo. Projektas geras, darbai turi būti atlikti laiku. Tiesiog nusiraminame, koncentruojamės ne į viešą komunikaciją, o į savo darbą”, – taip šį konfliktą pasitarimo metu įvertino G. Neniškis.

„Mes nuo pat pradžių už tokią poziciją, bet kai pasakoma, kad į trečią aukštą neįleis”, – reagavo M. Citavičius, bet iškart sulaukė pakartotinio G. Neniškio raginimo „nuimti tas emocijas ir koncentruotis į darbą”.

1,13 mln. eurų vertės rangos sutartį su UAB „Išskirtinio būsto statyba” dėl „Žaliakalnio“ gimnazijos vidaus patalpų ir inžinerinių sistemų remonto darbų savivaldybė pasirašė gegužės pabaigoje. Pagal ją visi darbai turi būti baigti per 18 mėnesių, terminas gali būti pratęsiamas ne daugiau kaip dviem mėnesiams.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=FIrFe6T5b5w” align=”center”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This