„Inovacijų savaitė 2019“ renginiai – ir Klaipėdoje

Verslas

Ketvirtus metus iš eilės vykstantis festivalis „Inovacijų savaitė 2019“ šiemet aplankys ir Klaipėdą.

Rugsėjo 17 d. Kultūros fabrike vyks renginys „Dirbtinio intelekto klasė”, o rugsėjo 20 d. Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas kvies į tris dienas truksiantį uosto technologijų  hakatoną „Portathon Baltic 2019“. Socialinių mokslų kolegijoje tądien vyks forumas „Dirbtinis intelektas: iššūkiai, patirtys ir įžvalgos”.

„Inovacijos dažnai laikomos išimtinai verslo ir mokslo reikalu, tačiau taip nėra. Inovacijos ne tik veikia visuomenės gyvenimą, mūsų kasdienius įpročius, bet ir kyla iš visuomenės, virsta naujais verslais, augina šalies startuolių bendruomenę. Todėl visuomenės švietimas, supažindinimas, kaip atsiranda inovacijos, kokios jos gali būti yra ne mažiau svarbu nei šios srities reguliavimas“, – pranešime spaudai cituojamas ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

„Festivalio programos kūrėjai yra aktyvūs inovacijų ekosistemos dalyviai, kurie turi tikslą, kad Lietuva pasiektų proveržį šioje srityje. Kviečiame visus norinčius prisijungti ir kartu organizuoti renginius, dalytis sėkmės istorijomis ir pasiteisinusia inovacijų praktika“, – teigia Kęstutis Šetkus, festivalį organizuojančios Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktorius.

Festivalio metu didelis dėmesys sutelkiamas į perspektyvių idėjų plėtrą, kurias generuoja jaunimas ir startuoliai, kad šios idėjos virstų sėkmingais verslais bei inovacijomis, garsinančiomis Lietuvą. Jaunimui bus atviri net 3 hakatonai didžiuosiuose mietuose: Vilniuje Saulėtekio mokslo ir technologijų parkas pristato hakatoną „Hack4Vilnius“, Kir Panevėžio mokslo ir technologijų parkas – į renginį „Idėjų Savaitgalis 2019“.

Registruotis į renginius galima festivalio svetainėje www.inovacijusavaite.lt

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Irena Šiaulienė nori į Europos Parlamentą

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ pagarsino savo kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. Jo lyderiu yra eurokomisaras Virginijus Sinkevičius. Tarp kandidatų yra ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Miestas

„Šokio pavasaryje“ skleidėsi per 300 talentų

Klaipėda tradiciškai pasveikino kovą sukviesdama jaunuosius baleto ir šiuolaikinio šokio atstovus iš visos Lietuvos į konkursą „Šokio pavasaris“. Šokių mokyklos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas: į inovacijas per partnerystes

Vakarų Lietuvos inovacijų ekosistemos dalyviams 2023 m. klojo pamatus svarbiems ateities projektams. Geopolitinių įtampų nulemti iššūkiai, Lietuvos jūrinės strategijos rengimas, ...
2024-01-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This