Klaipėdoje lankysis Portugalijos gynybos ministras

Politika

Rugpjūčio 26-27 d. krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis susitiks su oficialaus vizito į Lietuvą atvyksiančiu Portugalijos gynybos ministru João Gomes Cravinho. Ministrai aptars aktualius aktyvaus dvišalio bendradarbiavimo klausimus, regioninės gynybos stiprinimą, pasidalins mintimis apie artėjančius NATO gynybos ministrų bei NATO viršūnių susitikimus, Europos Sąjungos gynybos iniciatyvas.

Prieš oficialų dvišalį susitikimą Vilniuje pirmadienį Lietuvos ir Portugalijos gynybos ministrai lankysis LDK Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje. Čia jie susitiks su Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ vadu pulkininku Artūru Radvilu ir batalione nuo liepos pratyboms su mūsų šalies kariais dislokuotais Portugalijos kariais.

Lauros Jokšaitės nuotr.

Portugalijos kariai yra įsikūrę Butigeidžio dragūnų batalione ir treniruojasi su šio bataliono kariais. Per rotacijos laikotarpį iki rugsėjo Portugalijos kariai dalyvauja bendruose mokymuose su Lietuvos kariuomenės Karinėmis jūrų ir Specialiųjų operacijų pajėgomis. Tai jau trečias kartas, kai rotacinės portugalų karių pajėgos į Lietuvą atvyko pagal NATO saugumo užtikrinimo priemones, pradėtas 2014 m. po Rusijos agresijos Ukrainoje.

Lietuvos ir Portugalijos bendradarbiavimas gynybos srityje pastaraisiais metais išaugo. Portugalija į Lietuvą siunčia ne tik rotacines pajėgas, bet ir yra aktyvi NATO oro policijos misijos Baltijos šalyse dalyvė. Šios šalies karinės oro pajėgos su savo naikintuvais F-16 jau keturis kartus iš Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų bazės Šiauliuose yra patruliavusios Lietuvos, Latvijos ir Estijos oro erdvėje.

Portugalija taip pat prisideda ir prie NATO pajėgų integravimo vieneto Vilniuje veiklos, siųsdama į vieneto štabą karininkus. Jame vizito metu apsilankys ir Portugalijos gynybos ministras su delegacija. Delegacija taip pat apsilankys ir Vilniuje veikiančiame NATO energetinio saugumo kompetencijų centre.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Gero maisto festivalyje - maisto gaminių įvairovė

Balandžio 6 d. Klaipėdos „Akropolis“  lankytojus pakvies į naują renginį – gastronomijai dedikuotą Gero maisto festivalį. Atėjusieji į renginį galės ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas

Aptartas pasirengimas mobilizacijos pratyboms

Penktadienį Brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligone Klaipėdoje vyko brigados „Žemaitija“ organizuojamas renginys – Lietuvos kariuomenės veiksmų su civilinėmis institucijomis derinimas ...
2024-03-16
Skaityti daugiau

Be kategorijos, Svarbu, Veidai

Kaip transformaciniai žaidimai padeda valdyti gyvenimo pokyčius

38 metų Ksenija Bigvava – transformacinių žaidimų Klaipėdoje įkūrėja ir organizatorė. Ji – žaidimo „Mažajam suaugusiam”( rus. „Маленькому взрослому”) autorė, ...
2024-01-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This