Klaipėdos universitete – daugiau studentų

Švietimas

Klaipėdos universitetas (KU) skelbia, kad šių metų studentų priėmimas jam buvo gana sėkmingas. Anot pranešimo, nors galutiniai priėmimo rezultatai bus susumuoti spalio 1 dieną, jau dabar aiškėja, kad šiais metais studentų priimta daugiau nei pernai.

„Džiugina studentų, priimtųjų į magistrantūros studijas, skaičius. Taip pat šiais metais didesnis susidomėjimas studijų tęsimu tarp kolegijų absolventų ir norinčiųjų įgyti papildomą išsilavinimą”, – pranešime spaudai cituojama KU Studijų prorektorė doc. dr. Sonata Mačiulskytė.

Iš viso KU siūlyta 30 bakalauro, 35-ios magistrantūros bei viena laipsnio nesuteikianti studijų programa.

Pasibaigus priėmimui matyti, kad tarp norinčiųjų studijuoti populiarumo nepraranda kineziterapijos, radiologijos, slaugos, vaikystės pedagogikos, psichologijos ir informatikos studijų programos.

„Pastaraisiais metais populiariausiomis tarp stojančiųjų išlieka šios sveikatos mokslų studijų programos: slauga, kineziterapija, o magistrantūroje – slauga, visuomenės sveikatos ugdymas. Tarp socialinių mokslų populiarios psichologijos studijos, magistrantūroje – socialinis darbas. Vaikystės pedagogika išlieka stabiliai populiari. Verslo ir viešosios vadybos studijų programų grupėje populiariausias viešasis administravimas, magistrantūroje – sveikatos priežiūros vadyba ir regionų valdysena. Humanitariniuose moksluose populiarios anglų ir kitos užsienio kalbos studijos, o magistrantūroje – Baltijos šalių istorija”, – teigia S. Mačiulskytė.

Anot studijų prorektorės, ypatingai džiugina tai, kad po pertraukos buvo suformuotos grupės į tas studijų programas, kurios anksčiau nebuvo populiarios.

„Šiais metais vėl suformuota grupė į atnaujintą biologijos ir jūrų biotechnologijos studijų programą. Džiaugiamės didėjančiu ir tinkamai pasirengusių stojančiųjų susidomėjimu informatikos studijomis Klaipėdos universitete”, – sako prorektorė.

Anot pranešimo, žvelgiant į stojimų rezultatus, pastebimas nepakankamas jaunuolių pasiruošimas inžinerinėms studijoms. Reaguodamas į tai, KU jau nuo šių metų aktyviai pradėjo inžinerinių klasių steigimą uostamiesčio gimnazijose, kur besimokantiems moksleiviams pamokas ves ne tik mokytojai, bet ir KU dėstytojai. Įrengiamos ir specialios laboratorijos moksleiviams. Siekiama, kad moksleiviai įgautų inžinerinius pagrindus ir būtų tinkamai pasiruošę studijoms universitete.

Be lietuvaičių šiemet prašymus studijuoti KU pateikė ir per 500 jaunuolių iš užsienio šalių. Paraiškų studijuoti sulaukta iš Ukrainos, Kazachstano, Gruzijos. Tradiciškai gausus paraiškų skaičius iš tolimųjų kraštų – Indijos, Bangladešo, Nigerijos, Ganos. Taip pat yra norinčių studijuoti iš kaimyninės Latvijos.

Užsienio studentus KU labiausiai domina šios bakalauro studijų programos: informatika, Europos istorija, Europos istorija rusų kalba, vadyba, slauga, socialinis darbas. Populiariausios magistratūros studijų programos – sveikatos priežiūros vadyba bei verslo vadyba.

Kiek iš viso užsienio šalių studentų bus pakviestų studijuoti į KU, paaiškės rugsėjo pabaigoje. Šiuo metu tvarkomi jų stojimo dokumentai. Kol kas tinkamų kandidatų studijoms yra 300. Kone 200 norinčiųjų neatitiko keliamų reikalavimų: jų egzaminų rezultatai buvo per žemi, netinkamos anglų kalbos žinios, o kai kurie neturėjo ir tinkamų dokumentų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This