Ant „Klaipėdos baldų“ stogų – saulės elektrinė

Verslas

SBA baldų kompanijos valdoma bendrovė „Klaipėdos baldai“ skelbia ant savo pastatų stogų įsirengusi 1 MW galios saulės elektrinę.

Skaičiuojama, jog per du mėnesius „I+D Energias Lietuva“ įrengta elektrinė pagamins iki 10% įmonės suvartojamo elektros kiekio, o 0,8 mln. eurų investicija su finansine parama atsipirks per 7-8 metus.

„Pirmasis saulės jėgainės darbo mėnuo nuteikė optimistiškai – elektros pagaminta 16 proc. daugiau nei buvo numatyta projekte. Tai reiškia, kad saulėtų dienų Lietuvoje pakankamai ir saulės elektrinių įrengimas pasiteisina“, – pranešime spaudai cituojamas „Klaipėdos baldų“ vadovas Gintautas Vitkevičius.

Planuojama, kad per metus saulės jėgainė „Klaipėdos baldams“ pagamins apie 900 MWh elektros energijos. Pranešime teigiama, kad dėl to į aplinką nebus išmesta maždaug 540 t CO2 dujų, kurios išsiskirtų šį elektros kiekį gaminant ne iš atsinaujinančių energijos išteklių.

Iš viso ant „Klaipėdos baldų“ pastatų stogų pradėjo veikti apie 3 600 foto modulių, o bendras plotas, kurį užima saulės elektrinė, siekia 18 tūkst. kv. m.

Pranešama, kad du mėnesius trukusias statybas vykdė bendra Lietuvos ir Ispanijos saulės elektrinių bendrovė „I+D Energias Lietuva“. Rengėjui tai jau šeštas 1 MW ir didesnės galios elektrinių projektas.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie Lietuvos rinkos lyderių tapimo vis efektyvesniais ir tvariai gaminančiais elektros energiją. Gaudami finansinę naudą, jie taip pat mažina taršą CO2 bei prisideda prie decentralizuoto elektros sektoriaus Lietuvoje kūrimo“, – pranešime cituojama „I+D Energias Lietuva“ vykdančioji direktorė Rūta Jakubauskienė.

Skelbiama, kad elektrinės įranga išsiskiria saugumu, kurį užtikrina technologiniai sprendimai iš pažangiausių konstrukcijų gamintojų „Aerocompact“, „Bisol“ ir „SolarEdge“. Visi elektrinės moduliai ir jų konstrukcijos buvo pagamintos Europos Sąjungoje. Dėl saugumo ir įrengimui panaudotų medžiagų kokybės elektrinei buvo suteikta dvidešimties metų garantija.

„Klaipėdos baldų“ elektrinės projektas buvo įgyvendintas pagal ES struktūrinių fondų finansuojamą priemonę „Atsinaujinantys energijos ištekliai pramonei LT+“.

INFORMACIJA

„I+D Energias“ savo veiklą pradėjo 2007 metais Ispanijoje. Įmonė, kuri specializuojasi projektuojant, įrengiant bei prižiūrint saulės elektrines, jau įgyvendino projektus Ispanijoje, Italijoje, Šveicarijoje, Jungtinėje Karalystėje, Vengrijoje ir kitur. Nuo 2007 metų „I+D Energias“ įrengė per 200 MW saulės elektrinių, iš kurių net 27 MW – ant komercinių bei pramoninių pastatų stogų. 2017 metais „I+D Energias“ ir lietuvių investicijų valdymo bendrovė „Sun Investment Group“ įkūrė bendrą įmonę „I+D Energias Lietuva“, kuri yra viena aktyviausių rinkos dalyvių teikiant sprendimus pramonės įmonėms. To pavyzdys yra pastatyta didžiausia elektrinė ant stogo Baltijos šalyje. 

Parengta pagal Blue Oceans PR ” pranešimą

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Šilumos kaina Klaipėdoje - didžiausia tarp didmiesčių

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba skelbia, kad kovą vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Lietuvoje yra 7,07 ct/kWh (be PVM). Tuo metu ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Verslas

SBA baldų įmonės didina apsukas

SBA grupės baldų gamybos įmonės 2023 m. produkcijos pardavė už trečdalį milijardo – 334 mln. eurų. Šiais metais jos tęs ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Šiluma išlieka pigesnė, bet ne tiek, kiek prognozuota

Spalio pradžioje platintame pranešime spaudai uostamiesčio savivaldybė ir jos valdoma AB „Klaipėdos energija“ prognozavo, kad šildymo išlaidos gyventojams šį sezoną ...
2023-10-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This