Vyšniauskų byla – už uždarų durų

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Trečiadienį Klaipėdos apylinkės teismo teisėjas Eugenijus Antanauskas nusprendė, kad sunkiaatlečių trenerio Broniaus Vyšniausko, jo sūnaus Ramūno ir galimo seksualinio priekabiavimo skandalu pastaruoju metu pagarsėjusio dviračių trenerio panevėžiečio Antano Jakimavičiaus baudžiamoji byla bus nagrinėjama uždaruose posėdžiuose.

Vyrams prokurorai pateikė kaltinimus dėl neteisėto disponavimo Dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis tam tikromis dopingo medžiagomis, turint tikslą jas platinti. Anot prokuratūros, B. Vyšniauskas savo bei giminaičių gyvenamojoje vietoje ir sporto klubo patalpose neteisėtai laikė anabolinių ir androgeninių steroidų grupei priklausančias medžiagas, skirtas raumenų masei didinti bei jėgai auginti, turėdamas tikslą jas platinti.

Ramūnas Vyšiauskas (kairėje) ir toliau teigia nesuprantantis kaltinimo, o jo tėvas Bronislavas pasiekė, kad bylos nagrinėjimas būtų neviešas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jau anksčiau buvo pranešta, kad per kratas B. Vyšniausko namuose ir sporto klubo patalpose buvo rasti dideli šių draudžiamų medžiagų kiekiai: daugiau nei 20 flakonų, apie 40 pakuočių, daugiau nei 80 ampulių ir daugiau nei 1000 tablečių, tarp kurių buvo ir psichotropinių.

Maksimali bausmė už šias nusikalstamas veikas – laisvės atėmimas iki 4 metų.

Bronislovas Vyšniauskas prašė šią bylą nagrinėti neviešai, nes joje surinkta daug dokumentų apie jo sveikatą. Jie, kaltinamojo advokato nuomone, turėtų būti pripažinti ir nevieša bylos medžiaga.

Kaltinimą palaikantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas teisme pareiškė, kad toks prašymas, jo nuomone, yra pagrįstas.

Teisėjas sutiko, kad byla yra susijusi su vaistų vartojimu, joje kalbama apie ligas, jų gydymą ir priėmė sprendimą rengti uždarus posėdžius.

O Ramūno Vyšniausko prašymo grąžinti bylą prokurorui, nes „jam yra neaiškus kaltinimas”, teismas netenkino ir byloje prasidėjo liudytojų apklausos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Medalių lietumi pažymėjo sunkiosios atletikos šimtmetį

Klaipėdoje vykusiame šventiniame Baltijos taurės turnyre, skirtame Lietuvos sunkiosios atletikos sporto šimtmečiui paminėti, buvo visko – ir sportinio azarto, ir ...
2023-10-17
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdoje bus atidaryta e-sporto arena

Ramūnas Vyšniauskas plečia savo verslą gimtojoje Klaipėdoje ir rugpjūčio 11 d., penktadienį, 11 val., vietoje uostamiestyje pagarsėjusio naktinio klubo „Piteris“ ...
2023-08-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This