Klaipėda ir Palanga atsilieka viešbučių pasiūla

Verslas

Nekilnojamo turto konsultacijų bendrovės „Solid Real Advisors“ partneris Mantas Miseliūnas skaičiuoja, kad nuo 2017 metų iki 2020 metų Vilniaus viešbučiai pasiūlys beveik pusantro tūkstančio naujų kambarių. Tuo metu kitur šalyje su viešbučių rinka padėtis nėra tokia gera.

Visgi, M. Miseliūno teigimu, iš sąstingio po truputį juda ir Klaipėdos viešbučių rinka.

Ekspertas pažymi, kad uostamiestyje planuojama vystyti skirtingo lygio viešbučius, orientuotus į skirtingus vartotojų segmentus, todėl konkurencinė aplinka neturėtų išaugti drastiškai. Palmiros Mart nuotr.

Uostamiestyje per artimiausius keletą metų numatyta įgyvendinti keturis naujus viešbučių projektus. Dėl to Klaipėdoje taip pat turėtų išaugti viešbučių konkurencija. Tiesa, ekspertas pažymi, kad uostamiestyje planuojama vystyti skirtingo lygio viešbučius, orientuotus į skirtingus vartotojų segmentus, todėl konkurencinė aplinka neturėtų išaugti drastiškai.

„Klaipėda dar tikrai nepritraukia tokių turistų srautų, kad mieste jaustųsi didelis viešbučių trūkumas. Daugiau svečių mieste apsilanko galbūt tik per vasaros sezono atidarymo ar Jūros šventę. Tiesa, sezono įkarštyje sumažėjus apgyvendinimo galimybių pajūrio kurortuose dalis svečių taip pat renkasi Klaipėdos viešbučius. Kaip ir kitų miestų atveju, Klaipėdos apgyvendinimo paslaugų rinkos ir investicijų į ją plėtra priklausys nuo to, kaip uostamiesčiui seksis pritraukti turistus ir verslo keliautojus“, – pranešime cituojamas M. Miseliūnas.

Daug galimybių naujų viešbučių statyboms nekilnojamojo turto ekspertas mato šalies kurortuose – Palangoje, Birštone.

Šiuo metu iš visų šalies miestų didžiausiu viešbučių užimtumu ir kambariui tenkančiomis pajamomis pasižymi Druskininkai. Šio kurorto pavyzdžiu bando sekti ir Anykščiai bei Birštonas.

Pašnekovo teigimu, išskirtines galimybes viešbučių plėtrai turi ir pagrindinis šalies pajūrio kurortas – Palanga.

Jau ir dabar vasaros savaitgalių metu Palangos viešbučių užimtumas yra didelis, tačiau, M. Miseliūno manymu, viešbučių su SPA ir kitomis laisvalaikio paslaugomis plėtra galėtų padaryti kurortą turistams patraukliu ištisus metus.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Parengta pagal INK agency pranešimą

 

1 Comment

  1. Labai didelė naujiena

    Na, ekspertui turėtų būti žinoma, kad Klaipėdoje ir Palangoje yra ryškus sezoniškumas: daugelis kambarių viešbučiuose spalį, lapkritį ir gruodžio pradžioje parduodami pusvelčiui.
    Taip pat nereikia būti dideliu ekspertu, kad suprastum, jog iš Vilniaus yra 64 tiesioginės skrydžių kryptys, o iš Palangos ne sezono metu – 5-6. Skirtumas apčiuopiamas, bet niekas nesikeičia, net atsižvelgiant į gyventojų proporciją : tegu aplink Vilnių ir Vilniuje tuo naudojasi 1 mln. Lietuvos gyventojų, bet Vakarų Lietuvoje – pusė milijono gyventojų, o Palanga siūlo tik 5-6 kryptis, už kurias dar tenka nemenkai sumokėti. Taip kad apie ką čia tos eksperto įžvalgos?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Naujas prekybos ir paslaugų centras gali pradėti kilti jau pavasarį

Uostamiestyje, Vingio gatvėje, netoli jau keleto veikiančių prekybos centrų naują dviejų aukštų prekybos ir paslaugų paskirties pastatą bei automobilių plovyklą ketinantys ...
2019-12-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This