„Mars Lietuva“ praktikai žada kviestis ir moksleivius

Švietimas

Gargžduose įsikūrusi gyvūnų augintinių maisto gamintoja bendrovė „Mars Lietuva“, kasmet apmokamai vasaros praktikai priimanti apie dešimt studentų, ketina stiprinti ir plėsti bendrovės jau beveik dešimtmetį vykdomą praktikos programą bei ją adaptuoti vyresniųjų klasių moksleiviams.

Į programą ketinama įtraukti moksleivius, svarstančius rinktis technologines ar inžinerines studijas.

Šių metų „Mars Lietuva” studentai praktikantai

Jau šiais metais „Mars Lietuva“ pradeda dalyvauti Ateities inžinierių programoje. Bendrovės inžinieriai kartą per mėnesį ves pamokas Klaipėdos „Baltijos“ gimnazijos inžinerinės klasės gimnazistams, supažindins su darbo specifika ir aktualijomis.

„Tikėtina, kad po šių pamokų dalis moksleivių susidomės galimybe praktiškai išmėginti savo jėgas gamybinės įmonės veikloje, ir mes stengsimės sudaryti tokias sąlygas. Siekiame supažindinti suinteresuotus ir motyvuotus jaunuolius su jų būsimu darbu, tuo pačiu metu ir patys plečiame savo talentų bazę. Per beveik dešimtmetį, kai vykdome programą, jaunuoliai jau įsitikino, kad praktika „Mars Lietuva“ nėra formalumas – kaip įprasta visoje tarptautinėje korporacijoje „Mars“, būsimiems specialistams skiriamos realios projektinės užduotys ir mokamas darbo užmokestis“, – pranešime spaudai cituojama personalo skyriaus vadovė Viktorija Kriščiūnaitė.

Skelbiama, jog nuo 2010 m., kai startavo „Mars Lietuva“ praktikos programa, bendrovėje iš viso jau praktikavosi 93 aukštųjų mokyklų studentai, iš jų 18 –  apie penktadalis visų praktikantų – vėliau sulaukė įmonės pasiūlymo ir įsidarbino įmonėje.

Vasaros praktikoms „Mars Lietuva“ pakviečia apie 10 inžinerinių ir technologinių specialybių studentų, baigusių antrą-ketvirtą kursus. Jų atranką įmonė pradeda kasmet jau gruodžio-sausio mėnesiais.

Siūlomos ir žiemos praktikos galimybės – į šio pobūdžio praktiką priimami keturi ketvirtojo kurso aukštųjų mokyklų studentai, atsižvelgiant į jų atostogų ir mokslo laikotarpius.

Bendrovė pabrėžia, kad praktikantus kviečia ne atostogaujančiųjų paliktoms skylėms kamšyti, o atsirenka pagal tikrą įmonės poreikį, atsižvelgiant į tai, kuriuose skyriuose jaučiamas didesnis specialistų poreikis.

„Mars Lietuva“ praktikantų gretose – maždaug po lygiai vaikinų ir merginų, dažniausiai studijuojančių inžinerijos, maisto technologijų, procesų valdymo studijų programas, o netolimoje ateityje laukiama ir praktikantų moksleivių.

Dažniausiai būsimi praktikantai įmonę „Mars Lietuva“ aptinka renginiuose, kuriuose bendrovė dalyvauja, universitetų ar pačios bendrovės rengiamose Karjeros dienose. Taip pat į bendrovę neretai kreipiasi jaunuoliai, kilę iš Klaipėdos regiono ar Gargždų, studijuojantys ar ketinantys studijuoti technologines ir inžinerines specialybes.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Parengta pagal Publicum Financial Communications pranešimą 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„Mars Lietuva“ vėl atvėrė duris būsimiems specialistams

Bendrovė „Mars Lietuva“ praneša, kad antrus metus iš eilės vykęs jos karjeros renginys „Karjeros diena @Mars“ šiemet pritraukė apie 80 ...
2019-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This