Melnragėje išgelbėtas skendęs girtas vyras

Vasara

Trečiadienį po pietų Melnragės pliaže vėl skendo nuo alkoholio apsvaigęs vyras. Kitų poilsiautojų jis buvo ištemptas į krantą ir gelbėtojų atgaivintas.

„Žmonės buvo nedrausmingi, nepaisė raudonų iškeltų vėliavų, gelbėtojų įspėjimų, kad maudytis draudžiama, nemažai buvo vartojančių alkoholį”, – sakė A. Siakki. Palmiros Mart nuotr.

„Žmonių buvo labai daug, jie pamatė, kaip vyras įbrido į vandenį ir iškart nukrito, prigėrė vandens”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė „Klaipėdos paplūdimių” direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Jo teigimu, viskas įvyko apie 300 metų nuo Gelbėjimo stoties. Pamatę sujudimą, į įvykio vietą iškart atskubėjo gelbėtojai ir 57 metų vyrą per 30 sekundžių atgaivino. Vėliau greitoji jį išvežė į ligoninę.

„Vyras buvo labai stipriai apsvaigęs nuo alkoholio, jo tašėje rado tris tuščius vieno litro talpos 7 laipsnių stiprumo alaus plastikinius butelius, –  sakė A. Siakki, pasidžiaugęs, jog viskas baigėsi gerai, šiuo metu vyras jau išleistas namo.

Išgelbėjo 14 žmonių

Paklaustas, kokia gelbėtojams buvo ši jau besibaigiant vasara, kuo ji skyrėsi nuo kitų, gelbėtojų vadovas pasidžiaugė, jog iki šiol Klaipėdos paplūdimiuose nenuskendo nė vienas žmogus. Smiltynėje rastas vienintelio skenduolio lavonas jūros bangų buvo atplukdytas nuo Juokdrantės pusės, jokių jo daiktų ant kranto nerasta.

Iki šiol Klaipėdos pliažuose uostamiesčio gelbėtojai išgelbėjo 14 poilsiautojų.

Kaip išskirtinę šios vasaros ypatybę A. Siakki minėjo neįprastai anksti birželyje sušilusį ne tik orą, bet ir jūros vandenį.

„Poilsiautojai birželį ne kartą blogai buvo pasijutę dėl stiprios saulės, kai žmogaus organizmas dar neįpratęs ilgai būti saulėje, o žmonės tinkamai nesisaugo. Be to, birželio pabaigoje kilo stiprūs vėjai, prasidėjo didelis bangavimas, tad gelbėtojai nuo pat vasaros pradžios turėjo daug darbo”, –  pasakojo A. Siakki.

Jo teigimu, šią vasarą praktiškai visi skendimai, kaip ir vakarykštis, vyko tose vietos, kur buvo pastatyti ženklai, įspėjantys apie jūroje esančias duobes.

„Žmonės buvo nedrausmingi, nepaisė raudonų iškeltų vėliavų, gelbėtojų įspėjimų, kad maudytis draudžiama, nemažai buvo vartojančių alkoholį”, – apibendrino „Klaipėdos paplūdimių” direktoriaus pavaduotojas, pridūręs, jog vasaros sezonas dar nesibaigė  – gelbėtojai paplūdimiuose budės iki rugsėjo 15 d.

1 Comment

  1. K

    Koki 30sekundziu? 45min.pumpavo.ir kol sureagavo gelbėtojai tai nu i nx.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Vandens autobusai - projektas su keturiomis jį „valdančiomis rankomis”

„Jeigu būtų taip paprasta, tokie laivai plaukiotų ir Vilniuje, ir Panevėžyje ir kituose miestuose, – kalbėjo VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Vadovo Klaipėdos miesto poliklinikai dar neieškoma

Spalio pabaigoje Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus atšaukė savivaldybės pavaldume esančių trijų įstaigų vadovų konkursus. Tarp jų – ir konkursą dėl ...
2023-11-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Paplūdimių kavines talžo audros, politikai ir kontrolieriai

Savivaldybė 2021 metais pratęsė sutartis su Melnragės ir Girulių paplūdimiuose dirbančių kavinių savininkais, nors to daryti negalėjo, nes 2017 m. ...
2023-09-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This