Paskutinį vasaros penktadienį – du kruiziniai laivai

Uostas ir jūra

Rugpjūčio 30-ąją į Klaipėdą atplaukė du kruiziniai laivai – „Europa 2” ir „Marina”, kuriais atvyko daugiau nei 1700 svečių iš 33 šalių.

„Europa 2” prisišvartavo Klaipėdos kruizinių laivų terminale ir juo bus galima pasigrožėti iki 18 val. O „Marina” nuo 10 iki 20 val. bus prisišvartavusi prie „Klaipėdos Smeltės” krantinių.

Dainiaus Urbanavičiaus nuotr.

Pasak „Cruise Services Klaipėda” kruizų aptarnavimo vadovės Agnės Mikniūtės, „Europa 2” į Klaipėdą atvyksta kasmet nuo 2016-ųjų. Šiemet tai pirmasis ir vienintelis šio laivo vizitas mūsų mieste. „Europa 2” atvyksta iš Sankt Peterburgo. Palikęs Klaipėdą laivas vyks į Danijai priklausančią Bornholmo salą. 13 dienų kruizo metu iš Hamburgo išplaukęs laivas dar aplanko Švediją, Estiją, Suomiją.

225 m ilgio 11 denių laivas buvo pastatytas 2013 m. Prancūzijoje. Su Maltos vėliava plaukiojantis laivas priklauso Vokietijos kruizinių linijų kompanijai „Hapag-Lloyd”.

„Marina” Klaipėdoje vieši kasmet nuo 2014 m. Penktadienio vizitas – jau trečiasis šiais metais. Šį kartą „Marina” atvyksta iš Rygos, o palikusi Klaipėdą keliaus į Gdanską. 10 dienų kruizo metu iš Stokholmo išplaukę užsienio svečiai dar aplanko Estiją, Rusiją, Suomiją,Lenkiją, Vokietiją bei Daniją.

„Marina” pastatyta 2011 m. Italijoje. 251 m ilgio ir 15 denių laivas, plaukiojantis su Maršalo salų vėliava, priklauso Norvegijos kruizinės laivybos kompanijai „Norwegian Cruise Line Holdings”. Laivo operatorius – JAV įsteigta kompanija „Oceania Cruises”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Marinos projektui sukurta darbo grupė

Uosto direkcijai jau įsibėgėjus įgyvendinant uosto pietinių vartų projektą, kurio metu numatoma įrengti ir mariną, miestas su savo užduotimi – ...
2023-06-08
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

Pietinių uosto vartų marina - ar tikrai?

Taip jau nutiko, kad pietinių uosto vartų ir ten projektuojamo pramoginių laivų uosto – marinos – klausimu nusprendžiau eilinį kartą ...
2022-05-04
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uoste - retas svečias

Į Klaipėdos uostą ketvirtadienio rytą atplaukė tik antras ir galbūt jau paskutinis šį sezoną kruizinis laineris. „Marina“ į uostamiestį atplukdė ...
2021-09-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This