Kino klubas „8 ½” pradeda sezoną

Kultūra

Kino klubas „8 ½” po saulėtos vasaros džiaugsmingai puola į darbus ir skelbia pradedantis naująjį kino vakarų sezoną bei kviečia visus kino mylėtojus į sezono atidarymą šį trečiadienį, rugsėjo 4 d., 18 val. Klaipėdos kultūros fabrikas kino salėje.

Čia bus demonstruojama pirmą kartą Lietuvoje rodoma amerikiečių režisieriaus, gavusio studentišką Oskarą, aktoriaus ir muzikanto Ari Gold romantinė drama „Banguojančio ežero daina“ ( The Song Of Sway Lake, 2017). Šis filmas jau yra pelnęs daugiau nei 20-imt apdovanojimų įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose. Beje, filmo pristatyti atvyksta pats režisierius.

Jaunas muzikos kolekcionierius Olis prikalbina savo vienintelį draugą, tikrų tikriausią pasaulio bastūną ir vakarėlių liūtą padėti jam pavogti senovinį muzikos įrašą iš jo paties šeimai priklausančios Banguojančio ežero vilos. Šio ežero pakrantės vasaros metu džiazo „aukso amžiuje“ buvo mėgstamiausios tarp Niujorko aristokratų, kaip prieglobstis ir išsigelbėjimas siekiant pabėgti nuo išorinio pasaulio neteisybių. Olis tikisi, kad tas įrašas stebuklingai palengvins bendravimą su merginomis, sustiprins pasitikėjimą savimi ir taip tarsi išpirks nuoskaudą bei užpildys tuštumą po tėvo savižudybės prie to paties ežero. Tačiau atvykimas pas žavingąją Olio močiutę Šarlę viską pakeičia.

Paslaptingasis įrašas, kurio pusę amžiaus niekas negirdėjo, gali atsakyti į paslaptingiausias gyvenimo mįsles apie meilę, aistrą, atmintį: kad ir ką siela būtų praradusi, ji gaji vėl tai atrasti.

Kino juosta pasižymi nepaprastu klasikinių dainų rinkiniu, originalumu ir savotiškumu, kuris pastebimas ir filmo pavadinime „Banguojančio ežero daina“ (angl. The Song of Sway Lake). Tai romantinė drama apie dingusią Amerikos didybę ir užburiančias prarasto laiko melodijas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia į susitikimą su legendinės Gainsbourgų šeimos gyvenimu ir kūryba

Šį trečiadienį, lapkričio 24 d., 18 val., Kino klubas „8½” savo žvilgsnį nukreips į Gainsbourgų meno kūrėjų dinastiją. Bohemiškasis Gainsbourgų klanas ...
2021-11-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

K. Meškys: „Kol pasaulis stebina - tol esi gyvas"

Šį vakarą, 18 val., žinomas uostamiesčio sinefilas, kultūrininkas ir žurnalistas Kęstutis Meškys savo bičiulius, pažįstamus ir visus smalsius klaipėdiečius kviečia ...
2021-10-27
Skaityti daugiau

Kultūra

Rodys „Vaikus iš „Amerikos" viešbučio"

Vasarą kino klubas palydės su lietuvišku filmu, kuris grąžins į netolimą prieštaringą mūsų šalies praeitį. „Vaikai iš „Amerikos“ viešbučio“– tai ...
2020-08-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This