Advokatų ligos stabdo korupcijos bylos nagrinėjimą

Kriminalai ir nelaimės

Antrą kartą iš eilės Klaipėdos apygardos teismui nepavyko pradėti apklausti liudytojų byloje, kurioje korupcinio pobūdžio nusikaltimais, vykdytais Klaipėdos neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyboje, kaltinami 11 asmenų.

Trečiadienį į iš anksto suplanuotą posėdį pagaliau susirinko visi kaltinamieji, tačiau posėdį vis tiek teko atidėti dėl dviejų advokatų ligų.

Teismui sunkiai sekasi vienu metu surinkti visus 11 gynėjų. Palmiros Mart nuotr.

Valstybinį kaltinimą byloje palaikančio prokuroro Aivaro Velučio teigimu, vieno iš advokatų neatvykimas į posėdį yra pateisinamas, mat jis gydosi Kauno klinikose, o štai kuo netikėtai apsirgo gynėja Miranda Kunickienė – nežinia, todėl prokuroras teismui siūlė jai skirti baudą.

Advokatė Gražina Mauručaitienė patarė teismui palūkėti bent iki dienos pabaigos ir tik sulaukus tikslesnių žinių apie jos kolegės ligą priimti sprendimą.

Tuo metu teisėja Aurelija Sadauskaitė 10 MGL (380 eurų) dydžio baudą paskyrė praėjusiame posėdyje dėl neaiškių priežasčių nedalyvavusiam advokato padėjėjui Sauliui Gabniui.

Į šį posėdį jau atvykęs S. Gabnys žurnalistams sakė, jog šį teismo sprendimą skųs, mat jis rugpjūčio 20-ąją buvo po operacijos ir neturėjo galimybių iš anksto apie tai teismo informuoti.

Ar į kitą teismo posėdį pagaliau susirinks visi proceso dalyviai, paaiškės jau kitą savaitę.

Bylos esmė  

Kaltinamojo akto duomenimis, 2017 m. gegužės – birželio laikotarpiu į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos (NDNT) Klaipėdos teritorinį padalinį atvykę pacientai neįgalumo lygiui nustatyti ar pratęsti jo terminą pirmiausia užsukdavo į Dokumentų registravimo skyrių.

Čia jie 66 metų vedėjai Reginai Intienei, siekdami sau palankaus sprendimo, palikdavo įvairaus dydžio pinigines pakišas. Vedėja gautus pinigus dalindavosi su dviejų skyrių vedėjais medikais – 59 metų Olga Kulik ir 61 metų Mindaugu Gyliu, nors, kaip vėliau paaiškėjo, didžiąją dalį kyšių ji visgi pasilikdavo sau.

R. Intienei inkriminuota daugiausia iš visų kaltinamųjų – net 22 nusikalstamos veikos epizodai. Kaltinamojo akto duomenimis, kaltinamoji iš suinteresuotų asmenų minėtu laikotarpiu gavo apie 7000 eurų kyšio. Jų sumos svyruodavo nuo 50 iki 500 eurų.

Šiuo metu iš penkių teisiamų buvusių NDNT Klaipėdos teritorinio padalinio darbuotojų jame dirba tik vienas 64 metų Algimantas Gabrialavičius, kuris su kaltinimu nesutinka.

Dar 42 asmenys, kaltinti papirkimu, pripažinę savo kaltę, nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleisti pagal laidavimą, sumokant nuo 190 iki 760 eurų dydžio įmokas į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą. Dar du asmenys, taip pat pripažinę savo kaltę, teismo jau nubausti baudžiamuoju įsakymu, paskiriant jiems 3800 ir 5320 eurų baudas.

NDNT po pareikštų įtarimų kai kuriuos darbingumo lygio nustatymo sprendimus panaikino kaip nepagrįstus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Lietuvos Navalnas ar sąmokslo teorijas skleidžiantis kyšininkas?

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje pirma instancija pernai spalį Panevėžio verslininką Tomą Petrą Radiką nuteisė ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This