Paroda siekiama pagelbėti mažiesiems ligoniams

Fotoreportažai, Sveikata

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Klaipėdos vaikų ligoninėje kitą ketvirtadienį, rugsėjo 12 d., Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) Klaipėdos skyrius pristatys socialinio/meninio projekto „Sveika (,) Jūra“ parodą.

Ernestas Žvaigždinas. Geltona.

Klaipėdos dalininkai, bendradarbiaudami Klaipėdos vaikų ligonine, skelbia įgyvendinantys projektą, kurio pagrindinė idėja yra meno kūrinio pasiekiamumas ir ekspozicinė niša socialiai jautrioms ir izoliuotoms visuomenės grupėms, tarp kurių patenka ir vaikai. 

„Metaforinė frazė, kad namų ir sienos gydo, o ligoninių koridoriai ir palatos baltomis steriliomis sienomis yra per slogios ir niūrios, nors labai šviesios, suformuoja aiškius uždavinius”, – rašoma LDS Klaipėdos skyriaus pranešime.  

Jame teigiama, jog šviesa yra labai svarbi sąlyga, eksponuojant meno kūrinius, tad ligoninės erdvės gali būti tos, kurios suteiks moralinės, psichologinės ir vertybinės prasmės.

Tikimasi, jog meno kūrinių integravimas į ligoninės viešą erdvę ją pagyvins, o joje besilankančius ir joje laikinai besigydančius vaikus nuteiks optimistiškai, sukels jiems ne tik estetinį pasigėrėjimą, bet ir realią psichologinę naudą, skatins greitesnį jų išgijimą. 

Projekto „Sveika (,) Jūra“ motyvacinį pagrindimą pristatys psichologė Rima Mokusienė. 

Skelbiama, jog projekto tikslui įgyvendinti buvo pakviesti skirtingų kartų, skirtingas patirtis turintys menininkai.

Projekto metu sukurti darbai eksponuojami visiems prieinamoje nuolatinėje Klaipėdos vaikų ligoninės ekspozicijoje. Čia demonstruojami Dalios Čistovaitės, Jolantos Vitkutės, Vitalijos Petraitytės, Tatjanos Simanaitienės, Antano Garjono, Ernesto Žvaigždino, Martyno Jankevičiaus, Saulės Želnytės, Neringos Poškutės-Jukumienės, Virginijaus Viningos, Simonos Martinkutės, Aušros Mačiulaitienės ir kitų kūrėjų darbai.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”101115,101116,101117,101118,101119,101120,101122″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Galerijoje Lyceum - „Jausmų koordinatės"

Klaipėdos „Galerija Lyceum” (Danės g. 9) pristato klaipėdietės akvarelistės, tapytojos Tatjanos Simanaitienės – Tasimos kūrybos parodą „Jausmų koordinatės“. Parodos atidarymas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kviečiame piešti gyvai

Piešėjų draugijos dabar yra populiarios visame pasaulyje: Australijoje, Kanadoje, Jungtinėse Amerikos valstijose, Britanijoje. Gyvojo piešimo seansai vyksta dailės galerijose, muziejuose, ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

Mums rašo

Dangės bendruomenės projektinės veiklos pasitvirtino su kaupu

Šiais metais bendruomenės projektas „Visi mes galime daugiau“, remiamas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM), jau baigėsi. Kaip ir III ...
2023-12-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This