Ateities miestuose – mažiau automobilių?

Transportas

Šią savaitę Klaipėdoje vykusiame projekto CIVITAS PORTIS Europos partnerių susitikime ir konferencijoje buvo diskutuota darnaus judumo, transporto planavimo temomis, aptartos didžiausias transporto problemos, su kuriomis susiduria uostamiesčiai.

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog susitikimo metu jos dalyviai suformulavo kreipimąsi į Europos Komisiją.

Klaipėdos savivaldybės nuotr.

Kreipimesi pabrėžiama, kad įvairių judumo formų sujungimas į vieningą sistemą yra svarbus miestų ateičiai.

Judumo, kaip paslaugos sistemos arba MaaS idėja yra ta, kad skirtingi keliavimo būdai (automobiliu, viešuoju transportu, naudojant automobilių, dviračių, paspirtukų dalijimosi sistemas) apjungiami į vieną visumą, sudarant žmonėms galimybę virtualiai susiplanuoti kelionę iš taško A į tašką B, kombinuojant kelias transporto rūšis ir už ją susimokėti vienoje sistemoje.

„Taip sudaroma galimybė sklandžiai ir patogiai keliauti naudojantis skirtingomis transporto rūšimis, prioritetą teikti labiau viešajam transportui ir dalijimosi sistemoms negu kelionėms privačiais automobiliais. Europos miestai kviečiami dirbti kartu kuriant vieningas ir vartotojams patrauklias judumo sistemas. Europos Komisijos prašoma skatinti miestus ir vietos valdžią diegti MaaS sprendimus, atitinkamai sukuriant Europos Sąjungoje tam teisinę bazę, pagrįstą Suomijos pavyzdžiu”, – rašoma savivaldybės pranešime.

INFORMACIJA

Programos Horizon 2020 projekto „Uostamiesčiai: darnaus judumo principų integravimas“ (PORT-Cities: Integrating Sustainability) tikslas – bendromis jėgomis surasti inovatyvius sprendimus siekiant subalansuoti augančius miestų ir uostų transporto srautus, pasiūlyti naujus urbanistinius, transporto reguliavimo ir alternatyvaus judėjimo modelius. Projekto trukmė 2016–2020 m. Kartu su Klaipėda projekte dalyvauja dar 4 Europos uostamiesčiai: Aberdynas (Škotija), Antverpenas (Belgija), Konstanca (Rumunija) ir Triestas (Italija). Be penkių Europos uostamiesčių projekte stebėtojo teisėmis dalyvauja ir Ningbo miestas (Rytų Kinijos jūros uostamiestis), kurio atstovai taip pat dalyvavo konferencijoje Klaipėdoje.   

Kiekvienais metais projekto PORTIS partnerių susitikimai vyksta vis kitame mieste: 2016 m. – Antverpene, 2017 m. – Trieste, 2018 m. – Konstancoje. Šiemet projekto partnerius priėmė Klaipėda, o kitais metais susitikimas vyks Aberdyne.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This