Klaidas Metrikis: „Krepšinis man yra ir hobis, ir darbas”

Sportas

Erikas Petrikas, „Atviros Klaipėdos" praktikantas
2019-09-07

Komentarų: 0

Klaipėdos „Neptūno“ piramidėje auga dar vienas neeilinių sugebėjimų žaidėjas. Klaidas Metrikis – jaunasis universalus puolėjas, kuris pasižymi ypač geru pataikymu iš toli, agresyvumu ir kovingumu. Tik praėjusiame sezone antros stipriausios Lietuvos lygos duris pravėręs Klaidas jau spėjo nustebinti ne vieną.

Pirmajame Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezone K. Metrikis buvo ketvirtas rezultatyviausias žaidėjas, pelnydavęs po 11,7 taško. Po šio sezono galima buvo tikėtis, jo Klaidui pavyks patekti į pagrindinę „Neptūno“ komandą, tačiau K. Metrikis žais pagal dvigubos licencijos principą – turės galimybę išbėgti ant LKL parketo bei toliau rungtyniaus NKL „Neptūno-Akvaservis” ekipoje.

Įdomu ir tai, kad jaunasis klaipėdiškis dukart gynė Lietuvos rinktinės garbę (U18 ir U19 čempionatuose).

„Kiekvienam krepšininkui atstovauti savo šaliai yra pats didžiausias malonumas. Nėra vieno žodžio, kuris apibūdintų tą jausmą”, – sako Klaidas Metrikis. FIBA nuotr.

„Atvira Klaipėda” pakalbino šį jaunąjį uostamiesčio komandos talentą.

Kaip susipažinai su krepšiniu?

Su krepšiniu susipažinau būdamas visai mažas. Mano tėtis žaidė mėgėjų lygoje, o vėliau mama mane nuvedė į treniruotę, nes pats norėjau būti kažkiek panašus į tėtį. Iš pradžių buvo labai įdomu, bet su laiku treniruotės tik sunkėjo, aš pats augau bei supratau, kad bus sunku, bet susitaikiau su tuo. Dabar yra labai smagu, nes krepšinis yra ir hobis, ir darbas.

Koks esi žaidėjas?

Aišku, yra daug vietų, kur man reikia tobulėti, dirbti, tačiau, manau, kad mano stiprioji vieta – metimas iš distancijos. Manau, kad šiek tiek savo žaidimo stiliumi primenu savo tėtį.

Anot įvairių sporto tinklalapių, tavo ūgis yra daugmaž 204 centimetrai ir tavo pozicija yra sunkusis kraštas. Kurioje pozicijoje pats jautiesi geriausiai?

Tiek lengvojo, tiek sunkiojo krašto pozicijoje jaučiuosi gerai. Pastaruoju metu didžiąją dalį žaidžiau sunkiojo krašto pozicijoje, tad joje jaučiuosi kiek geriau, bet žaisti lengvojo krašto pozicijoje problemų tikrai neturiu.

U19 čempionatas buvo jau tavo antrasis vilkint Lietuvos rinktinės marškinėlius, apibūdint jausmą atstovauti Lietuvos rinktinę.

Tai yra kažkas tokio. Kiekvienam krepšininkui atstovauti savo šaliai yra pats didžiausias malonumas. Nėra vieno žodžio, kuris apibūdintų tą jausmą. Groja himnas… Vau… Atstovauti rinktinei – svajonės išsipildymas.

Pačiam ypač gerai nusisekė šis U19 čempionatas. Kas lėmė tokį gerą tavo proveržį?

Sunkus darbas. Visąlaik buvau susikoncentravęs į tai. Žaidžiant rungtynėse nebuvo jokios baimės, nors ir buvo tokio sveiko jauduliuko, kuris, manau, kamuoja kiekvieną krepšininką.

Rungtynėse su serbais per 9 minutes spėjai įmesti 5 penkis iš 5 tritaškių. Kas tuomet tau sukosi galvoje?

Buvau tiesiog užsivedęs, komandos draugai visuomet rasdavo mane laisvą, žinodavo, kur mane surasti ir aš tik pataikiau savo metimus. Jei matau, kad esu laisvesnis – tiesiog metu ir nežiūriu į varžovus.

Į NKL įšokai po dviejų metų Regionų krepšinio lygos (RKL). Kuo skiriasi žaidimas šiose lygose?

Žaidimas tikrai skiriasi. NKL‘e žaidėjai yra labiau patyrę, daugiau žino pagrindų. RKL‘e yra daugiau mėgėjų, gali geriau pasirodyti, nes tikrai jaučiasi, kad RKL‘e yra lengvesnis žaidimas.

Pirmasis sezonas antroje stipriausioje Lietuvos lygoje tau buvo ypač sėkmingas. Kaip pavyko taip gerai sužaisti praėjusį sezoną?

Aišku, daugiausiai lėmė sunkus darbas, bet mes turėjome labai gerą trenerį, kuris ypač gerai motyvuodavo, visąlaik spausdavo – nesvarbu treniruotė, rungtynės. Jis buvo papildoma motyvacija žaisti ant savo ribos.

Tikriausiai ne kartą teko gauti kitų komandų pasiūlymus, tačiau kas lėmė, jog pasirinkai likti Klaipėdoje?

Čia yra mano šeima, draugai, šitoje komandoje man gerai sekėsi, tad nemačiau jokio pagrindo kažką keisti.

Kaip leidai šią vasarą?

Grįžęs po čempionato porą savaičių pailsėjau, o toliau vėl dirbau. Pats vienas vaikštau į sporto salę.

„Šitoje komandoje man gerai sekėsi, tad nemačiau jokio pagrindo kažką keisti”, – apie sprendimą pasilikti Klaipėdoje sakė Klaidas Metrikis.   bcklaipeda.lt nuotr.

NKL‘e rinkai po beveik 12 taškų. Kaip manai, ko trūksta, jog jau ateinantį sezoną pravertum pagrindinės „Neptūno“ komandos duris?

Manau, kad labiausiai trūksta to geriausios fizinės formos pagavimo, toliau gerinti savo įgūdžius. Labiausiai norėčiau gerinti savo prasiveržimus bei kamuolio varymą.

Kokie tavo tikslai prieš artėjantį sezoną?

Pačiam sau – tikslas tobulėti tiek, kiek galiu, įgauti geriausią sportinę formą, o komandiniai tikslai – kaip ir visada. Aukščiausi.

Daug laiko skiri krepšiniui, treniruotėms, rungtynėms, tačiau ką mėgsti veikti laisvu laiku nuo krepšinio?

Kai būna vasaros, nebūna treniruočių – tikrai esu žaidimų mėgėjas. Su draugais žaidžiame įvairiausius žaidimus – FIFA, NBA2K. Būna labai linksma.

Ko palinkėtum sau po penkerių metų?

Palinkėčiau sau po penkerių metų pažiūrėti į šį interviu ir nusijuokti, nes tada būsiu jau labai aukštai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas-Akvaservis“ nusileido „Šilutei“

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtadienio vakarą namuose rezultatu 83:94 (17:25, 27:22, 22:22, 17:25) nusileido „Šilutei“. Rungtynių pradžioje komandoms nepavyko susikurti pranašumo, bet ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Sportas

Sirgalių palaikomas „Neptūnas-Akvaservis“ pasiekė ketvirtą pergalę iš eilės

Klaidas Metrikis sužaidė vienas geriausių karjeros rungtynių „7bet-NKL“, o jo vedamas Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“(11-25) iškovojo ketvirtąją pergalę paeiliui. Uostamiesčio krepšininkai šeštadienį ...
2024-02-24
Skaityti daugiau

Sportas

Dublerių mūšyje – 17 taškų skirtumą nubraukusio „Neptūno-Akvaservis“ triumfas sostinėje

Svarbią pergalę „7bet-NKL“ sezone į savo sąskaitą įsirašė Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“. Aštuoniese žaidusi uostamiesčio ekipa šeštadienį išvykoje 89:88 (23:29, 22:26, 28:20, ...
2024-02-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This