Lašišų apsauga: daugiausia pažeidimų – Klaipėdos regione

Regionas

Aplinkos apsaugos departamentas praneša, kad akcijos „Lašiša 2019“ metu rugpjūtį organizavo 108 reidus ir patikrino 1232 asmenis bei 35 verslinės žvejybos įmones. Per atliktus reidus nustatyta 40 mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimų, iš jų – 7 šiurkštus. Taip pat nustatyti 2 verslinės žvejybos pažeidimai ir dar virš 50 saugomų teritorijų reikalavimų pažeidimų. Daugiausiai visų pažeidimų – 80 – fiksuota Klaipėdos regione.

Gamtos išteklių apsaugos skyriaus viršininkas Kęstutis Motiekaitis aiškina, kad Klaipėdos regionas išsiskiria pažeidimų kiekiu dėl žvejų mėgėjų pamėgto Nemuno deltos regioninio parko.

„Būtent Klaipėdos regione fiksuota daugiausiai visų pažeidimų, nes didžiąją dalį jų sudaro pažeidimai dėl Nemuno deltos regioninio parko Lankymosi taisyklių nesilaikymo. Asmenys bausti ar įspėti už važinėjimą per žolinę dangą, mašinos statymą prie vandens telkinių stovyklaviečių ir laužaviečių kūrimą ir kitus pažeidimus. Tiesa, fiksuoti ir mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimai, pavyzdžiui, žvejyba be leidimų“, – pranešime spaudai cituojamas K. Motiekaitis.

Visiems pažeidėjams už neleistinu metu sugautą lašišą gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų bei pažeidimo įrankių konfiskavimas. Šiuo metu iš pažeidėjų jau konfiskuota 11 mėgėjų žvejybos įrankių ir 4 ne mėgėjų žvejybos įrankiai. Taip pat už kiekvieną sugautą lašišą skaičiuojama 580 eurų žala žuvų ištekliams.

Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad šiemet ši, migruojančių neršti ir neršiančių lašišų bei šlakių apsaugai skirta akcija prasidėjo anksčiau nei įprastai, atsižvelgiant į tai, jog pernai liepos pabaigoje jau buvo fiksuojama prasidėjusi šių žuvų migracija. Antrasis akcijos etapas „Nerštas“ prasidės nuo spalio 1 ir tęsis iki gruodžio 1 dienos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Sučiupo dar du žeberklininkus

Trečiadienio naktį Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai per akcijos „Lašiša“ reidą Kretingos rajone sulaikė du žeberklininkus. „Džiugiu, ...
2022-11-11
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Apdovanojo aplinkosaugininkus

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas įteikė padėkas trims Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnams, kurie itin aktyviai ir rezultatyviai vykdė akciją „Lašiša“, ...
2021-12-17
Skaityti daugiau

Regionas

Už 5 lašišas - 5000 eurų bauda ir gresianti baudžiamoji atsakomybė

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su Klaipėdos apskrities policijos Prevencijos skyriaus pareigūnais per reidą Klaipėdos ...
2021-11-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This