Nustatyti trūkumai nesutrukdė direktorei iš pareigų pasitraukti tyliai

Miestas

„Įdarbintų darbuotojų skaičius viršijo nustatytą pareigybių skaičių, nebuvo tinkamai pasiruošta buhalterinės apskaitos tvarkymui pagal naujus apskaitos standartus, kai kurios prekės įsigytos be viešųjų pirkimų procedūrų, nenustatyta tinkama darbo apmokėjimo tvarka, atostogos įstaigos vadovei suteiktos pažeidžiant įstatymo nuostatas”, – po atlikto audito VšĮ „Klaipėdos butai“ nustatytus trūkumus vardijo Klaipėdos savivaldybės kontrolierė Daiva Čeporiūtė, kartu su kolegėmis pakviesta patikrinimo rezultatus pristatyti miesto tarybos Kontrolės komiteto nariams.

2019 metais Klaipėdos savivaldybės administracijai nuosavybės teise priklausė 1535 gyvenamosios patalpos. Iš jų – 507 socialiniai būstai ir 1028 – savivaldybės būstai. 123 patalpos buvo tuščios, t.y. remontuotinos, dar neapgyvendintos arba pateiktos nurašymui.

Kontrolierė atkreipė komiteto narių dėmesį į tai, jog praktiškai visus savivaldybės būstus remontuoja viena ir ta pati įmonė, o tai esą kelia pagrįstų abejonių ne tik dėl neužtikrinamos konkurencijos, bet ir dėl to, ar racionaliai naudojamos įmonės lėšos. Kartu kontrolierės teigė nenustačiusios įmonei padarytos kokios nors materialinės žalos.

Visgi nepaisant šių bei kitų aptiktų trūkumų buvusi „Klaipėdos butų“ direktorė, 71 metų Polė Maskeliūnienė iš pareigų tuoj po atlikto patikrinimo pasitraukė be jokių nuobaudų. Į komiteto nario Sauliaus Budino klausimą, ar jai dar buvo išmokėta ir išeitinė kompensacija, niekas atsakyti negalėjo, to nežinojo ir mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Savo ruožtu jis pasiūlė ateity formuoti tokią praktiką, kad aptikus pažeidimus, savivaldybės įmonės vadovo atžvilgiu nedelsiant būtų atliekamas tarnybinis patikrinimas ir tik po jo sprendžiamas klausimas dėl jo atleidimo iš pareigų.

Iš kontrolierių įmonei pateiktų rekomendacijų dvi buvo įgyvendintos nedelsiant, kitas dvi žadama įgyvendinti artimiausiu metu.

Patikrinimo metu kontrolierės aptiko ir nemažai apleistų, negyvenamų savivaldybei priklausančių būstų miesto centre bei Melnragėje.

Padiskutuota, jog jų remontuoti greičiausiai jau neapsimokės, logiškiau būtų parduoti.

INFORMACIJA

2019 metais Klaipėdos savivaldybės administracijai nuosavybės teise priklausė 1535 gyvenamosios patalpos. Iš jų – 507 socialiniai būstai ir 1028 – savivaldybės būstai. 123 patalpos buvo tuščios, t.y. remontuotinos, dar neapgyvendintos arba pateiktos nurašymui. 

7 Comments

  1. Klaipėd_100

    Tikriausiai pasidalindavo teisingai todėl ir atleido tyliai

    Reply
  2. Jonas

    Atkreipkite dėmesio į Liesytė, 5metus kaip dalina pinigus neįgaliems . Tik saviems…?

    Reply
  3. Klaipėdietė

    Tuoj Klaipėda pradės smirdėt ne tik nuo tvaiko, tačiau ir nuo nešvarių sandorių…

    Reply
  4. Tomas

    Šita ponia nemaloni,egoistiška ir savanaudė.

    Reply
  5. Gintė

    Labai nemaloni vadovė ,nenorėčiau pas ją dirbti,kolektyve tvyro blogas KVAPAS matyt nuo žuvies galvos ir ką ten veikia 8 žmonės?r

    Reply
  6. Siaubas kas vyksta savivaldybėje

    Na ką labai panašu į viešinimo sandorius – vienas Liubinavičius laimi ?

    Reply
    • Tata

      Klaipėdoje kur nedurk ten š ir visi tarpusavy susiję… Dengia vieni kitus, čia reikia nuodugnaus patikrinimo iš Vilniaus

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This