Pareigūnė Gerda šokius iškeitė į policininkės uniformą

Veidai

Andromeda Grauslienė, Klaipėdos AVPK Komunikacijos poskyrio vedėja
2019-09-12

Komentarų: 0

Tapti profesionalia šokėja ar vilktis policijos pareigūnės uniformą ir tramdyti kartais ir labai agresyvius asmenis – būtent tarp šių dviejų profesijų, baigusi vidurinę mokyklą, rinkosi Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Patrulių rinktinės Mobilaus būrio pareigūnė Gerda Razmaitė.

Gerda, būdama vienintelė mergina į specialias užduotis siunčiamame ginkluotame Mobiliajame būryje, sako niekada nereikalavusi sau, kaip moteriai, išskirtinių sąlygų – priešingai, jai patinka dirbti vyrų kolektyve, nėra jokios įtampos, kolegos visada palaiko.

„Kolegos tikrai neprašo pastovėti šone, kol jie išsprendžia susidariusias darbines situacijas, – juokiasi ji. – Visi dirbame lygiai, vienas kitą palaikome, esame komanda, sportuojame kartu. Ir pati labai pasitikiu savo jėgomis, jei reiktų – susitvarkyčiau ir viena. Man patinka kontrolė, patinka nestandartinės situacijos. Jau penkerius metus dirbu Mobiliajame būryje, situacijų būna įvairių, bet kabinetiniam darbui dar nesu pasiruošusi“.

Paklausta. kas jos darbe sunkiausia, Gerda šypsosi.

„Žinot, mūsų darbas tikrai nėra labai sunkus. Yra ir rutinos darbe – būna, važiuoji į iškvietimą ir jau žinai, kas ir kaip bus. Žmonių, žinoma, visokių pasitaiko, bet svarbu mėgti tai, ką darai. Turbūt sunkiausia, kai darbe tenka susidurti su socialiai neatsakingų šeimų apleistais vaikais ir vežti juos į specialias įstaigas. Kartą iš neblaivios mamos teko paimti 6 mėnesių mergytę, skaudančia širdimi vaikutį sūpavau, kol vežėme specialistams. O šiaip pripranti prie visko. Kartais pažeidėjai vyrai žiūri kaip į merginą, ne kaip į policininkę, bando kviesti kavos, bet paprastai paaiškinu, kad dirbu savo darbą ir tiek“, – pasakoja ji.

Apie šokius pareigūnė sako jau nebegalvojanti.

„Ankščiau dar norėjau atnaujinti įgūdžius, tikrai gerai ir daug šokau, bet dabar jau choreografijoje nebematau perspektyvų, nebent dėl savęs dar šokčiau. O štai policijos pareigūno darbe perspektyvų tikrai yra, ir šeima labai palaiko, ypač tėtis, nors mūsų šeimoje nė vieno pareigūno nebuvo“, – šypsosi Gerda.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Vienuoliai padėkojo pareigūnams

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariatas praneša gavęs brolio kunigo Benedikto Sigito Jurčio, Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno vyresniojo padėką už ...
2019-07-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This