Atliekų tvarkymo įmonėje žuvo du vyrai, vienas jų – ukrainietis (papildyta)

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bendrasis pagalbos centras (BPC) pranešė apie penktadienio ryte Klaipėdos priemiestyje darbo vietoje nutikusią nelaimę.

Pranešime teigiama, jog 9.42 val. skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Klaipėdos rajone Aukštkiemių kaime esančioje įmonėje „Virginijus ir Ko” „presas prispaudė žmogų”.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Andromedos Grauslienės teigimu, darbo vietoje žuvo du vyrai.

„Pirminiais duomenimis, vienas žuvusysis yra 1969 metų gimimo, kito duomenys dar tikslinami”, – sakė Komunikacijos poskyrio vadovė. Vėliau paskelbta, jog antram žuvusiam vyrui buvo 35-eri.

Susisiekus su Plungėje registruotos įmonės „Virginijus ir Ko”, užsiimančios atliekų tvarkymu, vienu iš darbuotojų, Mindaugu Slonksniu, jis atsisakė žurnalistei pasakyti įmonės vadovo telefono numerį, kuris įmonės tinklapyje neskelbiamas. Pats pakomentuoti įvykio irgi nesutiko.

„Aš nieko žurnalistams nekomentuosiu”, – šiurkščiai atšovė regiono vadovu įmonės tinklapyje pristatomas vyras, padėjęs telefono ragelį.

Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėjo Vytauto Ročio komentaras: 

Yra žuvę du vyrai ir vienas iš jų užsienietis, trečios šalies pilietis. Ukrainietis, komandiruotas į tą įmonę. Abu kūnai labai sumaitoti. Presas buvo remontuojamas, galima sakyti, kad remontuojant šitą presą nebuvo laikomasi elementarių reikalavimų. Atliekant remonto darbus reikia ir lenteles pasikabinti ir dar kai kuriuos dalykus. Pažeidimų ten yra ir kitokių, mūsų inspektoriai paėmė paaiškinimus, direktoriui duoti nurodymai pateikti visą informaciją. Mes dėl baudžiamosios atsakomybės nesprendžiame, mes atliksime tyrimą savo kompetencijos ribose, nors jau dabar matome, kad pažeidimų ten yra. Dėl baudžiamosios atsakomybės spręs policija su prokuratūra.

3 Comments

  1. Marius

    Na visgi gali būti atveju kad ir darbuotoju aplaidumas,nepulkit kaltinti gyvuju. Buna visokiu atveju,gal valdzia nedarytu bedu specialiai savo darbuotojam,gal dar neisproteje. Vienas gelbeti gal bande kad zuvo du? 🙁 as zinau kad man kaikuriuos dalykus ne taip lengva ikalti i galva,o tokiu ar panasiu turbut daugiau

    Reply
  2. Vakarė

    Aišku kaip diena, bus apkaltinti dadbuitojai, kad nesilaikė darbo saugos taisyklių.

    Reply
    • Anonimas

      O, kaip kitaip? Kalti bus žuvusieji! Eilinį kartą įmonės vadovai išsisuks….

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Naujas verdiktas: buvusi bibliotekos vadovė – kalta (atnaujinta)

Apeliacinis teismas pakeitė Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį ir nutarė, kad buvusi Klaipėdos rajono savivaldybės bibliotekos vadovė Indra Tamašauskienė piktnaudžiavo tarnyba. ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Regionas

Prokurorų ieškinys - ir Klaipėdos darbo inspektoriams vadovaujančiam politikui

Plungės apylinkės teisme antradienį buvo gautas prokuratūros civilinis ieškinys dėl 10 156,42 Eur priteisimo iš Kretingos rajono savivaldybės tarybos nario ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This