Programuotojų dienos proga – klaviatūrų mėtymo varžybos

Miestas

Kiekvieną 256-ąją metų dieną viso pasaulio programuotojai švenčia savo profesinę dieną. Ką reiškia skaičius 256? Tai dvejetainei sistemai svarbus simbolis – skaičius du pakeltas aštuntuoju laipsniu. Vienas baitas talpina tiek skirtingų raidžių ar simbolių. Priklausomai nuo keliamųjų metų šventė vyksta rugsėjo 13-ąją arba rugsėjo 12-ąją. Klaipėdoje gyvenantis ir dirbantis IT specialistas Deimantas Špučys 2015-aisiais sugalvojo šią šventę minėti originaliai – pakvietė visus pažįstamus į klaviatūrų mėtymo čempionatą.

Per kelis metus renginys tapo žinomesnis ir 2018-aisiais varžybos vyko jau net dviejuose sektoriuose. Pasak Deimanto, viskas apgalvojama kaip ir bet kurioj rimtoj sporto šakoj – yra apibrėžtos aiškios taisyklės, sektoriai pažymėti kaip disko metimo varžybose. Rezultatai išmatuojami tiksliai centimetrais specialiais matuokliais, metimai vyksta keliais ratais. Dalyviai varžosi vyrų ir moterų grupėse, fiksuojami rekordai, o prizininkai ir nugalėtojai apdovanojami naujomis klaviatūromis ar kitais rėmėjų įsteigtais prizais. Organizatorius džiaugiasi, kad renginys Klaipėdoj „uždavė” madas ir sostinei – Vilniuje varžybos, vykusios pernai pirmą kartą vyko pagal tas pačias klaipėdiečių taisykles.

Iki šiol nepagerintas rekordas užfiksuotas 2018 metais, kai Martynas Daukšys klaviatūrą nusviedė 44,78 m. Oficialiame renginio puslapyje teigiama, kad klaviatūrų mėtymas yra sporto šaka, nors ir nepretenduojanti tapti olimpine. Pasak Deimanto, tai pramoga, tačiau į renginį jis žiūri kaip į sportą, kadangi jis pats yra ne tik programuotojas, bet ir bėgikas, užimantis aukštas vietas Lietuvos lengvosios atletikos čempionatuose.

Renginys – visiems dalyviams ir žiūrovams nemokamas. O drąsiai dalyvauti galite ir jei neturite klaviatūros, kurią esat pasiruošę išmesti. Organizatoriai suteiks senas klaviatūras tiems, kurie nori išbandyti šį sportą.

Organizatoriui kviečia atvykti į Danės skverą (Danės g. 6) šiandien, penktadienį, 18 val. ir drauge paminėti programuotojų dieną. Renginio informacija facebook’e: https://www.facebook.com/events/738849069905894/

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Klaipėdoje vyks nemokami programavimo mokymai

Viešoji įstaiga „Atviro kodo sprendimai“ koordinuoja projektą „Renkuosi programuoti“, skirtą dirbančiųjų asmenų persikvalifikavimui bei kompetencijų kėlimui IT srityje. INFOBALT ir ...
2020-12-16
Skaityti daugiau

Verslas

Norvegijos bendrovė Klaipėdoje ieško 20-ies programuotojų

Nuo 2006 m. Klaipėdoje veikianti norvegų bendrovė „Omega”, kurianti projektų valdymo programinę įrangą naftos ir dujų pramonei bei viešajam sektoriui, komandai ...
2019-03-25
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdai - programuotojų ir dizainerių idėjos

„Kultūros fabrike“ susibūrę inovatyvių technologijų kūrėjai savaitgalį bandė surasti naujų sprendimų, kaip naujomis technologijomis padidinti Klaipėdos patrauklumą. Šeštadienį ir sekmadienį ...
2017-11-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This